مقالات مربوط به دیسک کمر

گودی کمر

گودی کمر
۵
(۱)

ستون فقرات سالم دارای انحنای ملایم است، دو منحنی، در گردن و پایین کمر، که تا جلوی بدن امتداد می‌یابد و به نام  گودی کمر (لوردوز)  شناخته می‌شود، هنگامی که لوردوز در قسمت پایین کمر یا گردن بیش از حد گود شود، می تواند باعث تعدادی از مشکلات مانند انواع کمردرد، گردن درد، بی حسی، ضعف و غیره شود که در ادامه آن ها می پردازیم.

گودی کمر چیست؟

گودی کمر انحنای طبیعی ستون فقرات به سمت جلو در بخش های گردنی و کمری است که فرو رفتگی بیش از حد آن فرد را دچار مشکل می کند و با تعدادی از بیماری ها همراه است.

 

انواع گودی کمر

این از انواع بیمارهای کمر و ستون فقرات است. لوردوز در تمام گروه های سنی رخ می دهد. این در درجه اول ستون فقرات کمری را تحت تاثیر قرار می دهد،  و در گردن نیز به وجود می آید (ستون فقرات گردنی). هنگامی که در ستون فقرات کمری قرار می گیرد، وضعیت بدن بیمار ممکن است کج و باسن برجسته تر به نظر برسد.

علائم گودی کمر

لوردوز اغلب خود را به شکلی به ظاهر خوش خیم نشان می دهد: درد عضلانی. به دلیل انحنای شدید ستون فقرات در ناحیه گردن و پشت، این ناهنجاری اغلب باعث درگیری بیش از حد عضلات می شود و همه چیز را از تعادل خارج می کند. همانطور که عضلات برای جبران بیش از حد تلاش می کنند، ممکن است شروع به سفت شدن و انقباض کنند. این به احتمال زیاد باعث ایجاد حرکات محدود و دردناک در گردن، شانه ها، پایین و بالای کمر می شود.

  • علائم عصبی: بی حسی یا سوزن سوزن شدن، دردی شبیه به شوک الکتریکی به وجود می آید.
  • بی اختیاری ادرار: تغییر در کنترل روده یا مثانه
  • ضعف عضلانی: ضعف ویا مشکل در حفظ هماهنگی عضلات

خوشبختانه، همه اشکال لوردوز جدی نیستند. اگر مشکوک باشیم که لوردوز علت کمردرد شماست، می‌توانیم با دراز کشیدن روی یک سطح صاف و بررسی میزان فضا و درجه انحنای بین کمر و یا گردن، آن را آزمایش کنیم. اگر منحنی بزرگ است و وقتی بعداً به جلو خم می شوید سفت باقی می ماند، لوردوز ممکن است نیاز به درمان داشته باشد. با این حال، اگر وقتی به جلو خم می‌شویم، خمیدگی معکوس شود، لازم نیست خیلی نگران باشیم. فعال بودن، کلید مدیریت لوردوز است. تماس با پزشک به شما کمک می کند اولین قدم ها را در فرآیند بهبودی بردارید.

 

گودی کمر

گودی کمر

عوامل به وجود آمدن گودی کمر چیست؟ شامل چه مواردی می شود؟

لوردوز می تواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. شرایط و عوامل خاصی می توانند خطر ابتلا به لوردوز را افزایش دهند، که بیماری های زیر را شامل می شود:

  • اسپوندیلولیستزیس: یک بیماری ستون فقرات است که در آن یکی از مهره های پایینی به سمت جلو روی استخوان زیر می لغزد که معمولاً با جراحی درمان می شود.
  • آکندروپلازی: یکی از شایع ترین انواع کوتولگی است.
  • پوکی استخوان: پوکی یک بیماری استخوانی است که باعث کاهش تراکم استخوان می شود و خطر شکستگی را افزایش می دهد.
  • چاقی: چاقی وضعیتی است که افراد را در معرض خطر بیشتر بیماری های جدی مانند دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و سرطان قرار می دهد. برخی از افراد چاق برای بهبود تعادل خود به پشت خم می شوند. این تاثیر منفی روی وضعیت بدن دارد.

اغلب، این اختلالات ناشی از بیماری های دژنراتیو (فرسایش اندام ها در طول زمان) ستون فقرات، آسیب ها و سبک زندگی بی تحرک است، همچنین  اگر خیلی شدید و درمان نشده باشد می تواند بر توانایی شما در حرکت نیز تأثیر بگذارد.

چگونه گودی کمر را تشخیص دهیم؟

پزشک به تاریخچه پزشکی بیمار نگاه می کند، معاینه فیزیکی انجام می دهد و در مورد علائم دیگر سوال می کند تا به تشخیص کمردرد و اینکه آیا بیمار مبتلا به لوردوز است یا خیر. در طول معاینه فیزیکی، پزشک از بیمار می خواهد که به جلو و به پهلو خم شود. متخصص بررسی می کند:

  • دامنه حرکت
  • آیا انحنا انعطاف پذیر است یا نه؟
  • آیا ستون فقرات یکنواخت است؟
  • آیا بی نظمی وجود دارد؟

 

گودی کمر

 

با انجام چه کاری درخانه می توان گودی کمر را تشخیص داد؟

یک روش خود تشخیصی وجود دارد که می توان در خانه انجام داد. مطمئناً نتایج دقیقی به دست نمی‌دهد، اما تاحدودی می تواند به شما کمک ‌کند . شما باید با پشت به دیوار بایستید و سعی کنید دست خود را در ناحیه کمر بین دیوار و پشت خود بچسبانید. دست باید به سختی حرکت کند.

 

سوالات پزشک

  • چه زمانی متوجه انحنای بیش از حد پشت شدید؟
  • آیا انحنا بدتر می شود؟
  • آیا انحنا تغییر شکل می دهد؟
  • در چه نقاطی احساس درد می کنید؟

پس از مشخص کردن علل احتمالی، پزشک آزمایش هایی از جمله اشعه ایکس، ام آر آی، اسکن استخوان یا سی تی اسکن را برای تشخیص گودی کمر تجویز می کند.

روش های درمان گودی کمر

درمان لوردوز به شدت انحنای ستون فقرات و وجود علائم دیگر بستگی دارد.

گزینه های درمانی عبارتند از:

  • داروهای ضد التهابی (پاراستامول، ایبوپروفن، ناپروکسن)
  • فیزیوتراپی روزانه برای تقویت عضلات و دامنه حرکتی
  • کاهش وزن برای کمک به حفظ وضعیت صحیح بدن
  • جراحی، در موارد شدید با مشکلات عصبی
  • مکمل های غذایی مانند ویتامین D

پیشگیری از گودی کمر

در حالی که هیچ دستورالعملی برای پیشگیری از گودی کمر نیست، ورزش های خاصی وجود دارد که می توانید برای حفظ وضعیت بدنی خوب و سلامت ستون فقرات انجام دهید. یک متخصص مراقبت های بهداشتی می تواند به شناسایی ورزش هایی که برای افراد مبتلا به لوردوز بی خطر و موثر هستند کمک کند

متخصصان یک تمرین را پیشنهاد می دهند که ممکن است برای افرادی که دارای انحنای غیر طبیعی ستون فقرات هستند مفید باشد.

گودی کمر

گودی کمر

کشش فلکسورهای لگن

برای انجام کشش فلکسور لگن، با زانو زدن روی یک سطح نرم، مانند تشک یوگا، شروع کنید.

سپس، پای راست را در جلوی بدن قرار دهید. تا زانو با زاویه ۹۰ درجه خم شود، زانوی راست درست بالای پای راست، سپس شانه های خود را به سمت پایین و پشت خم کنید، بدون اینکه کمر خود را قوس دهید، لگن و ستون فقرات خود را ثابت و خنثی نگه دارید. در مرحله بعد با لگن راست به جلو خم شوید، زانوی چپ خود را روی زمین و لگن را رو به جلو نگه دارید.

این وضعیت را هر بار ۳۰ تا ۴۵ ثانیه نگه دارید و ۲ تا ۵ بار برای هر لگن تکرار کنید.

اگر احساس راحتی می کنید، لگن خود را عمیق تر خم کنید تا کشش عمیق تر شود.

مطالب پیشنهادی:

ورزش برای کمردرد

آیا گودی کمر خطرناک است؟

 لوردوز کمری نیز می تواند دردناک باشد و گاهی اوقات بر حرکت تأثیر می گذارد، همچنین تعدادی از علائم جدی‌تر لوردوز وجود دارد، که به طور بالقوه شامل عصب فشرده شده یا افتادگی مهره است که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد

درمان گودی کمر با تهران دیسک

اگر شما هم دچار گودی کمر بیش از حد شده اید، همین حالا با کارشناسان تهران دیسک تماس گرفته و وقت خود را برای بهترین متخصص ستون فقرات رزرو کنید چرا که توجه نکردن به چنین مواردی می تواند عواقب جبران ناپذیری را داشته باشد.

 

برای مشاوره با ما تماس بگیرید و اینستاگرام تهران دیسک را دنبال نمائید.

این مطلب مفید بود؟

۵ / ۵. تعداد ۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *