تفاوت آرتروز کمر با دیسک کمر

آرتروز کمر و دیسک کمر از جمله بیماری هایی هستند که امروزه بسیاری از افراد بر آنها دست و پنجه نرم می کنند، این دو عارضه همیشه با هم اشتباه گرفته می شوند اما تفاوت های زیادی با هم دارند، آرتروز کمر به دلیل فرسایش غضروف ها و مفصل ها به وجود می آید اما دیسک کمر در اثر ضربه و حادثه پدیدار می شود و در آن دیسک ها تحت فشار قرار گرفته و تراکم غیر عادی پیدا می کنند.
تفاوت آرتروز کمر با دیسک کمر در علائم و درمان آنها است؛ آرتروز معمولاً به دلیل ساییدگی مفاصل ایجاد میشود، در حالی که دیسک کمر ناشی از بیرونزدگی یا آسیب دیسک است. در موارد شدید دیسک کمر، عمل دیسک کمر به عنوان یکی از گزینههای درمانی توصیه میشود. آگاهی از هزینه جراحی دیسک کمر و انتخاب بهترین جراح دیسک کمر میتواند به تصمیمگیری بهتر و کاهش نگرانیهای بیمار کمک کند.
آرتروز کمر چیست؟
آرتروز کمر همان گونه که گفتیم از جمله بیماری های کمری به شمار می رود که در اثر آسیب به غضروف ها و بافت های مفصلی به وجود می آید، زمانی که غضروف ها از بین می روند استخوان ها به هم نزدیک تر می شوند و با حرکت کردن شروع به ساییدگی می کنند که این عارضه درد و ناراحتی زیادی را برای افراد به همراه دارد.
در آرتروز کمر، مایع بین مهره ها که حالت غضروفی دارند به صورت کامل از بین رفته اند و فرد فشار زیادی را با خصوص هنگام فعالیت متحمل می شود به همین دلیل توصیه شده در صورت داشتن کوچکترین نشانه از آرتروز در کمر حتما به سراغ پزشک متخصص بروید تا مورد درمان قرار بگیرید زیرا آرتروز می تواند مشکلات زیادی را برای شما به وجود بیاورد و حتی مانع از حرکت کردن شما شود.
علائم آرتروز کمر
آرتروز کمر با علائم فراوانی همواره در هر مرحله ای خود را نشان می دهد که باید به آنها توجه زیادی نشان بدهید. از شایع ترین علائم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درد کمر که اصولا به سرعت تشدید هم می شود.
- سفتی و خشکی ستون فقرات و مفصل ها
- محدودیت حرکتی و بروز قوز کمر
- تورم در محلی که دچار ساییدگی شده.
- ضعف عضلات کمر و ستون فقرات
- لرزش بدن
اگر با یکی از این علائم هم مواجه هستید بدانید که آرتروز کمر در شما به وجود آمده و برای جلوگیری از پیشرفت بیماری باید حتما به سراغ پزشک متخصص بروید تا مورد معاینه و درمان قرار بگیرید و بهبودی خود را به دست بیاورید.
دلایل آرتروز کمر
آرتروز کمر به دلایل مختلفی به وجود می آید که این دلایل در همه افراد یکسان نیست یعنی هر فرد علتی خاص برای به وجود آمدن آرتروز کمر خود دارد، اما بیشترین دلایل برای به وجود آمدن آرتروز کمر عبارتند از:
- افزایش سن زیرا سن بالا باعث می شود تا غضروف ها به مرور تحلیل بروند و تخریب شوند.
- ژنتیک؛ برخی افراد به صورت ژنتیکی این عارضه را در بدن خود دارند و در یک زمان مشخص دچار آرتروز کمر می شوند.
- تروما یا آسیب؛ ضربه به ستون فقرات باعث آسیب به غضروف ها می شود و آرتروز را به وجود می آورد.
- افزایش وزن و چاقی به کمر آسیب وارد می کنند.
- انجام فعالیت های سنگین
- خوابیدن و نشستن نادرست
- برداشتن اجسام سنگین
- نداشتن تغذیه درست و مناسب
- کم تحرکی و عدم انجام ورزش و ضعیف شدن
دیسک کمر چیست؟
دیسک کمر عارضه ای است که در آن دیسک بین مهره ها دچار آسیب می شود و دیسک یا کامل پاره می شود و یا بیرون زدگی پیدا می کند. لازم به ذکر است که دیسک کمر برای افراد مشکلات زیادی اعم از درد و ناراحتی و مشکل در حرکت را به وجود می آورد و با درمان نشدن به موقع این بیماری افراد با عوارض زیادی مواجه خواهند شد. آسیب دیدن دیسک کمر باعث ایجاد فشار بر روی اعصاب ستون فقرات می شود در نتیجه فرد هنگام انجام فعالیت های روزانه با اختلال روبهرو می شود.
نشانه های دیسک کمر
دیسک کمر نشانه های فراوانی دارد و همواره هر فرد علائمی را در خود مشاهده خواهد کرد، از نشانه های دیسک کمر می توان موارد زیر را نام برد:
- درد در ناحیه کمر که با فعالیت بیشتر می شود.
- دردی که به پاها منتقل می گردد.
- سوزن سوزن شدن پاها
- بی حسی پاها
- ضعف عضلانی در پاها
- فلج از کمر
- احساس گرفتگی در پاها
در صورت داشتن هر کدام از نشانه های بالا به سراغ پزشک متخصص بروید تا هم معاینه شوید و هم بهترین راه درمان برای شما پیشنهاد داده شود.
علت دیسک کمر
دیسک کمر به دلایل متعددی به وجود می آید که این دلایل برای هر فرد متفاوت خواهد بود، دلایل بروز دیسک کمر عبارتند از:
- ضربه به دیسک کمر
- افتادن از ارتفاع
- تصادفات
- فشار سنگین به کمر
- بلند کردن اجسام سنگین
- انجام فعالیت های روزانه سخت
- آسیب های ورزشی
- نشستن و ایستادن نادرست
برخی افراد در اثر ضربه و تصادف دچار پارگی و آسیب شدید دیسک بین مهره ای می شوند که این عارضه برای آنها درد و ناراحتی به وجود می آورد و در صورت درمان نشدن به موقع می تواند فلج را هم برای افراد به همراه بیاورد.
بارزترین تفاوت آرتروز کمر و دیسک کمر
آرتروز کمر و دیسک کمر بسیار متفاوت هستند، در رابطه با تفاوت های این دو بیماری کمری باید بگوییم که آرتروز کمر ناشی از فرسایش و خرابی مفصل ها و غضروف های استخوان های کمر است، در حالی که دیسک کمر به دلیل مشکلات مربوط به حادثه، فشار بیش از حد روی دیسک کمر و تراکم غیرعادی آن به وجود می آید.
در آرتروز، آسیب به مفاصل استخوانی و غضروف رخ می دهد و منجر به التهاب، درد و سختی حرکت می شود، اما در دیسک کمر، مشکلات بیشتر مربوط به دیسک هستند و شامل فشار بر عصب ها، درد پراکنده و ریزش دیسک می شود. آرتروز ساییدگی مهره ها به شمار می رود که مایع بین آنها از بین رفته اما دیسک کمر همواره مایع بین مهره ها از کیسه خود خارج نشده اما دیسک پاره شده و و دوار نشتی شده است. دیسک درد بیشتری در همان ابتدا دارد اما آرتروز پس از مدتی درد بیشتر می شود به همین دلیل دیسک سریع از خود را نشان می دهد. هر کدام از این دو عارضه راه های درمان خود را دارند و دارو های خاصی برای آنها تجویز می گردد که باید حتما استفاده شوند تا عارضه ها درمان گردند.برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید به مشاورین مجموعه تهران دیسک مراجعه کنید.