مقالات ستون فقرات

بهترین روش خوابیدن برای گودی کمر

بهترین روش خوابیدن برای گودی کمر
۰
(۰)

بهترین روش خوابیدن برای گودی کمر سوالی است که امروزه بسیاری از افراد آن را مطرح کرده اند، راه های خوابیدن اصولی زیادی وجود دارد که برای رفع گودی کمر می توان آنها را انجام داد، هنگام مراجعه به پزشک متخصص و تشخیص گودی کمر همواره پزشک براساس شرایطی که دارید مراقبت ها و راه هایی را به شما پیشنهاد می دهد تا بتوانید گودی کمر خود را مورد درمان قرار بدهید و درد و ناراحتی ناشی از آن را بهبود ببخشید. لازم به ذکر است که از نظر متخصصان بهترین روش خوابیدن برای گودی کمر به گونه ای است که شما بر روی کمر بخوابید و یک بالشت زیر زانو ها قرار بدهید تا گودی کمر بر روی زمین قرار بگیرد.

گودی کمر چیست؟

گودی کمر عارضه ای است که در آن افراد مبتلا در قسمت پایینی کمر خود دچار انحنا می شود و ستون فقرات آنها حالا طبیعی خود را از دست می دهد. لازم به ذکر است که در این عارضه افراد درد و ناراحتی زیادی را در ناحیه کمر و پاها احساس می کنند که اصولا این درد با انجام برخی فعالیت ها بیشتر هم خواهد شد. امروزه افراد زیادی به این بیماری دچار هستند و بسته به میزان گودی که دارند درد ‌و ناراحتی حمل می کنند.

در  صورتی که میزان این فرورفتگی یا همان گودی کمر طبیعی باشد روند حرکات جسمانی افراد به درستی انجام خواهد شد و اختلال حرکتی ندارند. اما در صورتی که میزان قوس یا گودی کمر از حد خود افزایش یابد‌ می‌ توان گفت که افراد درد هایی را در بخش‌ ‌های مختلف کمر و ستون فقرات تجربه خواهند کرد که آنها را از فعالیت روزانه هم باز می دارد.

دلایل گودی کمر

به وجود آمدن گودی کمر دلایل فراوانی دارد که این دلایل در همه افراد یکسان نیست یعنی هر فرد به علتی دچار گودی کمر شده و شرایطی مختص به خود را دارد. از مهمترین و شایع ترین دلایل بروز این عارضه می توان موارد زیر را نام برد:

  • گودی در اثر آسیب به ستون فقرات مانند شکستگی، پوکی استخوان و…
  • گودی کمر مادر زادی یعنی برخی افراد هنگام تولد به صورت مادر زادی دچار گودی کمر هستند.
  • گودی کمر خلفی که در اثر ضعف عضلات شکم یا اضافه وزن به وجود می آید.
  • گودی کمر عضلانی که در اثر فلج مغزی و دیستروفی عضلانی به وجود می آیند.
  • گودی کمر بعد از عمل جراحی کمر
  • گودی کمر ثانویه که اصولا در اثر بیماری های خاص پدیدار می شود.
  • چاقی، بالا بودن وزن باعث می شود تا ماهیچه ها و استخوان ها به عقب کشیده شوند تا بتوانند وزن را تحمل کنند.
  • پوکی استخوان، با افزایش سن استخوان ها ضعیف شده و سبب انحنای ستون فقرات می شوند.
  • کم تحرکی
  • انجام فعالیت های سنگین
  • نشستن و ایستادن زیاد و نادرست
  • وراثت
  • خوابیدن نادرست

بهترین روش خوابیدن برای گودی کمرعلائم گودی کمر

گودی کمر با علائم و نشانه های مختلفی خود را نمایش می دهد که این نشانه ها بسیار متفاوت هستند یعنی افرادی که گودی کمر خفیف دارند نشانه های کمتری را احساس می کنند اما افرادی که گودی کمر شدید تر دارند بیشتر در معرض درد و اختلال حرکتی هستند. علائم این عارضه شامل موارد زیر می‌شود:

  1. اسپاسم و گرفتگی شدید در ناحیه کمر
  2. محدودیت های حرکتی
  3. درد در ناحیه کمر
  4. درد تا پاها
  5. عقب رفتن باسن
  6. وجود شکاف هنگام دراز کشیدن بر روی کمر
  7. اختلال در انجام فعالیت های روزانه

در صورتی که با یکی از علائم گفته شده هم مواجه شدید همواره می توانید به سراغ پزشک متخصص بروید تا هم مورد معاینه قرار بگیرید و هم بهترین راه درمان برای شما در نظر گرفته شود.

راه های درمان گودی کمر

برای درمان گودی کمر همواره راه های مختلفی وجود دارد که براساس شرایط بیمار راهی توسط پزشک پیشنهاد داده می شود. پزشکان متخصص برای درمان این عارضه از ورزش درمانی، ماساژ درمانی، فیزیوتراپی، تزریق شل کننده، تزریق کورتون و بسیاری روش دیگر. این راه ها به عنوان روش های غیر تهاجمی شناخته می شوند اما در صورتی که افراد مورد درمان قرار نگیرند و گودی کمر در آنها بیشتر شود همواره ممکن است پزشکان جراحی را هم پیشنهاد بدهند.

البته ناگفته نماند که با استراحت کردن و انجام مراقبت های پزشکی توصیه شده و همچنین کاهش دادن وزن و کوچک کردن شکم هم می توان درد و ناراحتی این بیماری را از بین برد و گودی کمر را بهبود بخشید.شما می توانید برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر در خصوص راه های درمانی گودی کمر با کارشناسان مجموعه تهران دیسک در ارتباط باشید.

روش خوابیدن مناسب برای گودی کمر

برای گودی کمر در همان دوران ابتدایی اصولا پزشکان متخصص یا همان ارتوپد ها خوابیدن درست و اصولی را پیشنهاد می دهند. در این حالت بهتر است که پشت خود را صاف کنید. مسلما دراز کشیدن بهترین حالت برای نگهداری صحیح سر، گردن و ستون فقرات است. شما باید صاف به پشت دراز بکشید، همچنین وزن را به طور مساوی در سراسر بدن توزیع کنید.

در حالت خوابیده حتما سر خود را بر یک بالش خوب و مناسب نگه دارید تا به گردن و کمر فشار وارد نشود. برخی از افرادی که دارای قوس برجسته در قسمت پشتی خود هستند نیز ممکن است نیاز به قرار دادن بالش اضافی یا تقویت کننده یوگا در زیر زانوها داشته باشند تا فشار و کشش عضلات کمر را از بین ببرند. یک بالش کوچک کمری نیز ممکن است مفید باشد. اگر بر روی کمر خوابیده است حتما یک بالشت زیر زانو ها قرار بدهید تا کمر به خوبی بر روی زمین قرار بگیرد و گودی آن از بین برود، البته اگر بر روی دنده می خوابید نیز باید بالشتی بین زانو ها بگذارید تا به کمر فشار وارد نشود.

عوارض درمان نکردن گودی کمر

درمان نکردن گودی کمر می تواند عوارض سنگینی را به همراه داشته باشد به همین دلیل باید حتما این عارضه را به موقع مورد درمان قرار بدهید، این عوارض عبارتند از:

  • درد کمر
  • فشار و درد در اعصاب
  • مشکلات هنگام حرکت کردن
  • تنگی شکمی
  • مشکلات در ران ها و پاها
  • احساس سوزن سوزن شدن
  • احساس بی حسی در پاها

عوارض این بیماری بسیار زیاد و شایع هستند از این رو توصیه شده که گودی کمر را حتما در همان دوران ابتدایی مورد درمان قرار بدهید تا با عوارض آن روبه رو نشوید.

این مطلب مفید بود؟

۰ / ۵. تعداد ۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *