ترک های دیسک کمر و گردن

یکی از بیماری های شایعی که در ناحیه کمر و گردن به وجود می آید ترک دیسک کمر و گردن است که مشکلات زیادی را برای افراد مبتلا به همراه دارد، این بیماری در اثر فشار و ضربه و فعالیت سنگین اصولا پدیدار می شود و با درد و ناراحتی هنگام نشستن، راه رفتن و انجام فعالیت روزانه خود را نمایش می دهد و تشدید می شود. در این بیماری دیسک های بین مهره های کمر و گردن دچار ترک می شوند و مایع درون دیسک ها کم کم خارج می گردند و آرتروز مهره را به وجود می آورند و باید قبل از بروز این مشکل حتما مورد درمان قرار بگیرند.

علائم ترک دیسک کمر

ترک دیسک کمر همواره با علائم متعددی خود را به نمایش می گذارد که این علائم در همه افراد یکسان نیست، از شایع ترین علائم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

احساس درد در پاها

تیر کشیدن بخش آسیب دیده

احساس گز گز کردن یا بی حسی در پاها

تیر کشیدن پشت باسن، ران و ساق پا

گرفتگی عضلات در بخش آسیب‌دیده

فلج شدن پاها

بی اختیاری ادرار و مدفوع

لازم به ذکر است که بسته به شرایط هر فرد علائم هم متفاوت خواهد بود مثلا افرادی که ترک دیسک عمیق دارند همواره علائم بیشتری را دارند و درد بیشتری را احساس می کنند اما افرادی که دارای ترک کمتر و سطحی تر هستند مسلما علائم کمتری دارند اما در هر صورت باید هر یک از علائم را که در خود مشاهده کردید به سراغ پزشک متخصص بروید تا مورد معاینه قرار بگیرید و بهترین راه درمان را بیابید.

ترک های دیسک کمر و گردن

نشانه های ترک دیسک گردن

ترک های دیسک گردن نیز با نشانه هایی خود را نشان می دهد که بسته به شرایط هر فرد این نشانه ها نیز متغیر خواهد بود. مهمترین نشانه های بروز این بیماری شامل موارد زیر می‌شوند:

درد در ناحیه گردن که به شانه ها و بازو ها و حتی دست ها می رسد.

بروز درد هنگام فعالیت های خاص

احساس تنگی و گرفتگی

تورم و التهاب

داشتن مشکلات حرکتی هنگام فعالیت با دست ها و گردن

احساس سوزش شدید

بی حسی و ضعف اندام فوقانی

اسپاسم عضلانی

محدودیت در حرکت گردن

در صورت مشاهده هر یک از نشانه های گفته شده حتما به سراغ پزشک بروید زیرا با درمان نکردن به موقع مشکلات زیادی برای شما به وجود می آید که گاه نیاز به جراحی سنگین دارند و یا غیر قابل درمان می شوند. بسته به میزان ترک موجود در دیسک های گردن هر فرد مشکلاتی را تجربه می کند که با دیگری کاملا متفاوت است و باید با مراقبت کردن از آسیب دیدن بیشتر خود جلوگیری کند.

علت ترک دیسک کمر

ترک خوردن دیسک کمر دلایل خاص خود را دارد که بسیار مورد توجه هستند، علت های اصلی بروز این بیماری عبارتند از:

ژنتیک یعنی برخی افراد به صورت ارثی در یک رده سنی مشخص دچار ترک دیسک کمر می شوند. این گونه افراد باید در همان دوران ابتدایی اقدام به درمان کنند.

افزایش سن؛ مسلما بالا رفتن سن باعث کاهش آب بین مهره ها و ضعیف شدن عضلات و دیسک ها می گردد و ترک دیسک ها را به وجود می آورد.

جنسیت؛ آقایان به دلیل انجام فعالیت های سنگین همواره بیشتر در معرض خطر ترک دیسک کمر قرار دارند.

فعالیت سنگین؛ بلند کردن اجسام سنگین و انجام فعالیت های فیزیکی سنگین همه سبب آسیب به دیسک کمر می شوند.

وزن بالا؛ افرادی که دارای وزن سنگین هستند فشار زیادی به مهره های آنها وارد می شود.

ضربه خوردن؛ تصادف کردن، افتادن از ارتفاع و …. همه باعث آسیب دیدن مهره های کمر و دیسک بین آنها می شوند.

دلیل ترک دیسک گردن

ترک خوردن دیسک گردن علت های زیادی دارد اما رایج ترین دلایل بروز این بیماری دردناک و حتی خطرناک عبارتند از:

کهولت سن؛ با بالا رفتن سن انعطاف پذیری دیسک ها کاهش پیدا می کند و ترک دیسک گردن به وجود می آید.

عوامل وراثتی؛ برخی افراد مشکلات ترک دیسک گردن را به صورت ارثی در ساختار بدن خود دارند و بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند.

فعالیت های ناگهانی و شدید؛ انجام ورزش های سخت و سنگین و برداشتن ناگهانی اجسام دارای وزن بالا به دیسک فشار وارد می کند.

آسیب های تروماتیک؛ وارد شدن ضربه به هر دلیلی به گردن می تواند این بیماری را به وجود بیاورد.

دلایل گفته شده جزء علت های شایع بین افراد هستند و همواره علت های دیگری هم وجود دارد که اصولا توسط پزشکان مورد بررسی قرار می گیرد.(برای اطلاع از ارائه انواع خدمات توسط مجموعه تهران دیسک کلیک کنید)

عوارض ترک های دیسک کمر و گردن

پاره شدن دیسک و بیرون زدگی محتویات آن می‌ تواند باعث فشار بر نخاع و اختلال در عملکرد اعصاب، ضعف و کرختی در اندام‌ ها شود. در موارد شدید، فشار بر نخاع ممکن است به فلج موقت یا دائمی اندام‌ ها منجر شود. پاره شدن دیسک می‌ تواند زمینه‌ساز عفونت‌ های جدی در ناحیه گردن باشد. از دست دادن کنترل ادرار و مدفوع همه از عوارض خطرناک ترک های دیسک کمر و گردن هستند که به موقع مورد درمان قرار نگرفته اند.

لازم به ذکر است که اگر به موقع ترک های کوچک دیسک کمر و گردن را مورد درمان قرار بدهید مسلما دچار عوارض نخواهید شد و به عمل جراحی هم نیازی ندارید ولی اگر به موقع رسیدگی نکنید مسلما مشکلات زیادی برای شما به وجود خواهد آمد. سوزن سوزن شدن دست ها و پاها، درد در ناحیه کمر و گردن که با فعالیت بیشتر می شود اسپاسم عضلات و غیره عوارض این بیماری ها به شمار می روند.

ترک های دیسک کمر و گردن

راه های درمان ترک دیسک کمر و گردن

برای درمان ترک دیسک کمر و گردن همواره راه های متعددی وجود دارد که پزشکان متخصص از آنها بهره می برند، این راه ها دو نوع هستند یک راه های درمان غیر تهاجمی و دوم راه های تهاجمی، در روش اول پزشکان اصولا از گردنبند و کمربند طبی، فیزیوتراپی، ماساژ درمانی، آب درمانی، تزریق انواع دارو های مسکن، شل کننده عضلات و کورتون ها، ورزش های مخصوص و غیره استفاده می کنند تا افراد در شرایط بهتری بهبود پیدا کنند.

البته ناگفته نماند در صورتی که این راه ها باعث بهبودی افراد نشوند پزشک تنها جراحی را پیشنهاد می دهد که بسته به شرایط بیمار نوع جراحی انتخاب می شود.

راه های تشخیص ترک دیسک کمر و گردن

برای تشخیص دادن ترک دیسک کمر و گردن پزشکان ابتدا معاینه فیزیکی اتمام می دهند و سپس برای اطمینان بیشتر بسته به شرایط بیمار از روش های زیر استفاده می کنند؛

اسکن توموگرافی که دقت بسیار بالایی هم دارد.

تست الکترومایوگرام برای بررسی عصب ها

انجام ام آر آی برای نشان دادن دقیق درون نخاع و ریشه های عصبی

انجام میلوگرام با تزریق دارو برای اندازه گیری مایع نخاعی

پزشک براساس شرایط بیمار و سابقه ای که دارد درخواست تصویر برداری می کند مسلما با کمک این تصویر برداری ها می توان به صورت دقیق به میزان ترک موجود در میان دیسک ها پی برد و آنها را بهتر مورد درمان قرار داد، البته در صورتی که به سرعت برای درمان خود اقدام کنید.