جراحی پارگی دیسک کمر
جراحی پارگی دیسک کمر چه زمانی صورت میگیرد ؟
دیسک ها بالشتک هایی هستند که به عنوان ضربه گیر از مهره ها محافظت می کنند، اگر ستون فقرات باز شود و دیسکها به سمت بیرون بیایند، میتوانند به اعصاب اطراف نخاع فشار وارد کنند. این شرایط با عنوان پارگی، فتق یا لغزش دیسک کمر شناخته میشود. به عبارت دیگر، پارگی دیسک زمانی پدید میآید که حلقه دیسک بنا به دلایلی شکاف بردارد و محتویات حلقه از آن بیرون بیاید. این اتفاق باعث ایجاد درد در ناحیه پایینی کمر گاهی اوقات درد در پشت ساق پا میشود و مشکلات جدی را برای انسان ایجاد میکند. این درد به به درد سیاتیک معروف است.
علائم پارگی دیسک کمر
پارگی دیسک کمر در ابتدا سبب بروز درد در ناحیه کمر میشود که این درد ممکن است در بخش بالایی یا پایینی کمر به وجود بیاید. البته کمر درد در برخی از موارد به بخش های دیگر نیز منتقل می شود و حتی تا پاها و باسن ادامه پیدا می کند. از دیگر علائم پارگی دیسک کمر و فلج پا که نشان می دهند هرچه زودتر باید به سراغ یک پزشک متخصص بروید عبارتند از:
احساس درد در یک یا هر دو پا
احساس ضعف یا بیحسی در پا ها
گرفتگی عضلانی در ناحیه آسیبدیده
تیر کشیدن در ناحیه پشت باسن، ران و حتی ساق پا
فلج شدن از ناحیه پا
بی اختیاری ادرار یا مدفوع
از بین رفتن عکسالعمل مچ پا یا زانو
زمین خوردن بدون دلیل در هنگام راه رفتن
در صورتی که با یکی از علائم گفته شده مواجه شدید حتما به سراغ پزشک متخصص بروید تا به صورت دقیق مورد معاینه قرار بگیرید و در صورت داشتن پارگی در ناحیه دیسک میزان آسیب تعیین شده و بهترین راه درمان برای شما انتخاب شود.
پارگی دیسک کمر بر اثر چه مواردی رخ می دهد؟
پارگی دیسک کمر بر اثر عوامل مختلفی به وجود می آید و علت به وجود آمدن این بیماری در همه افراد یکسان نیست، لازم به ذکر است که پارگی دیسک کمر معمولا به دلیل فشار زیاد بر روی دیسک های موجود بین مهره های ستون فقرات به وجود می آید که این فشار می تواند ناشی از عواملی مانند برداشتن بار زیاد و سنگین، جابجا شدن نادرست، تصادفات و گاه پیری و سالخوردگی باشد.
مدت زمان استراحت جراحی پارگی دیسک کمر
در صورتی که از روشهای درمانی مناسب استفاده می کنید علائم پارگی دیسک کمر بین ۴ تا ۶ هفته بهبود پیدا می کنند. لازم به ذکر است که مدتزمان درمان پارگی دیسک کمر به شرایط بیمار و مراقبت های پس از عمل بستگی زیادی دارد. عواملی هستند که باعث می شوند بهبود به سرعت انجام گیرد، این عوامل شامل:
تغذیه مناسب
ورزش
فیزیوتراپی
ورزش
ورزش کردن می تواند تا حد زیادی به جلوگیری از تشدید درد دیسک و تقویت عضلاتی کمک نماید. توجه داشته باشید که نباید در تمرین های خود زیاده روی کنید زیرا این کار باعث بروز کمر درد جدید می شود.
دلایل پارگی دیسک کمر
پارگی دیسک بیشتر در سنین بالا رخ می دهد و اصولا از دهه سوم زندگی شروع میشود. از میان دلایلی که باعث پارگی دیسک می شوند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کهولت سن
دیسک های میان مهرهای با افزایش سن اصولا مایع خود را از دست می دهند و خشک می شوند، به گونه ای که این خشکی ختی باعث ترک خوردن حلقه دیسک می شود. از این رو با بزرگتر شدن شکاف روی دیسک، پارگی به وجود می آید.
آسیبدیدگی
مسلما ضربه های ناگهانی از دلایل مهم پارگی دیسک کمر به شمار می روند. این مشکل بیشتر در اثر تصادف، زمین خوردن، سقوط از ارتفاع و غیره رخ می دهد. در چنین شرایطی فشار بالایی به ستون فقرات فرد وارد می شود که ممکن است شکستگی مهره ها یا پارگی دیسک کمر آنها را در پی داشته باشد.
انجام فعالیت های سنگین
افرادی که کار های سنگین انجام میدهند به مرور زمان دچار تضعیف بافت های دیسک می شوند. مسلما ضعیف شدن این بافت ها احتمال ابتلا به پارگی دیسک کمر را افزایش می دهد.
ایستادن یا نشستن نادرست
اگر در طول روز مجبور هستید ساعات زیادی روی صندلی بنشینید، حتما یک صندلی راحت و مناسب انتخاب نمایید و بدنتان را به درستی روی آن قرار بدهید. عدم انجام این کار در مدت طولانی بافت دیسک کمر را ضعیف می کند و باعث پارگی آن میشود. البته بدانید که ایستادن نادرست نیز می تواند فشار زیادی به ناحیه کمر وارد کند.
مزایای جراحی پارگی دیسک کمر
در صورتی که پارگی دیسک کمر عمیق باشد همواره بهترین راه برای درمان آن جراحی است، جراحی می تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد که از مهمترین مزایای آن برای بیماران می توان به موارد زیر اشاره کرد:
درمان سریع تر بوده و تسکین درد کمر بهتر انجام می شود.
نرخ موفقیت بالای ۸۰٪ است.
امکان انجام فعالیت های روزمره بعد از گذراندن دوره نقاهت وجود دارد.
احتمال فتق دوباره دیسک کمر بسیار کم است.
جراحی کم خطری بوده و معمولا عوارض جدی ندارد.
جراحی برای بیشترین بیماران امکان پذیر است و افراد می توانند در مدت زمان کوتاه تری بهبودی خود را به دست بیاورند. گاه افراد می ترسند که عمل جراحی عملکرد درستی نداشته باشد و یا بازگشت پیدا کند اما باید بگوییم تمام افرادی که مورد جراحی قرار گرفته اند همه درمان شده اند و بیماری در آنها بازگشت پیدا نکرده است.
جراحی پارگی دیسک کمر چه مزیایی دارد؟
جراحی کردن پارگی دیسک کمر همواره می تواند مزایای زیادی برای بیماران به همراه داشته باشد، این مزایا عبارتند از:
کاهش درد؛ جراحی می تواند درد ناشی از فشار دیسک بر اعصاب را کاهش بدهد.
بهبود عملکرد؛ جراحی بهبود عملکرد فیزیکی و توانایی انجام فعالیت های روزمره را به همراه دارد.
کاهش بیحسی یا ضعف؛ جراحی همواره بیحسی، سوزن سوزن شدن یا ضعف در اندام های تحتانی را کاهش میدهد.
کاهش نیاز به دارو؛ بهبود علائم منجر به کاهش مصرف دارو های مسکن یا ضدالتهاب می شود.
بازگشت سریعتر به کار؛ با کاهش درد و بهبود عملکرد بیمار زودتر به فعالیتهای شغلی خود باز می گردد.
افزایش تحرک؛ جراحی گاهی اوقات می تواند انعطافپذیری و حرکت راحتتر را به افراد بازگرداند.
جلوگیری از آسیب های بیشتر؛ جراحی میتواند از فشار مداوم بر اعصاب و احتمال آسیب های بلندمدت جلوگیری کند.
دوره نقاهت نسبتا کوتاه؛ برخی از روش های مدرن جراحی دیسک، مانند میکرودیسککتومی، دارای دوره نقاهت کوتاهتری هستند.
روش های درمان پارگی دیسک کمر
درمان های دیسک کمر به دو دستهی جراحی و غیر جراحی تقسیم بندی می شوند که درمانهای غیر جراحی اصولا زمانی توسط پزشک توصیه می شوند که درد و سایر علائم به اندازه ای شدید نباشند که نیاز به دخالت جراحی داشته باشند.
افراد با استراحت و کاهش فعالیت های فیزیکی، به ویژه آنهایی که درد را تشدید می کنند، استفاده از دارو های مسکن و ضدالتهاب برای کنترل درد و التهاب، فیزیوتراپی برای افزایش انعطافپذیری و تقویت عضلات حامی ستون فقرات، تزریق استروئید اپیدورال برای کاهش التهاب ناحیه آسیب دیده. روش دیگر درمان با جراحی است که اگر درمان های غیر جراحی موفق به کاهش درد و بهبود علائم نشوند یا اگر علائم بسیار شدید باشند، جراحی ممکن است مورد نظر قرار گیرد.شما می توانید برای اطلاع بیشتر از نحوه درمان پارگی دیسک کمر به مجموعه تهران دیسک مراجعه کنید.
.
این مطلب مفید بود؟
۰ / ۵. تعداد ۰