۰
(۰)

نخاع ارتباط بین مغز و سایر اعضای بدن ما را فراهم می کند. تومور نخاعی باعث می شود که ارتباط بین مغز و اندام ها قطع یا مختل شود. طناب نخاعی که در یک فضای محافظت شده بین مهره ها قرار دارد که از جمجمه شروع می شود و تا کمر امتداد می یابد، به عنوان یک اتصال الکتریکی عمل می کند.

نخاع نه تنها دستورات را از مغز به دست‌ها، بازوها و سایر اندام‌ها منتقل می‌کند، بلکه اطلاعات را از سایر اندام‌ها به مغز نیز منتقل می‌کند. براین اساس، هر توموری که ممکن است در نخاع ایجاد شود، از این همه تبادل اطلاعات جلوگیری کرده و منجر به بروز عوارض مختلف می شود. تومورهای نخاعی را می توانید توسط  بهترین متخصصان جراحی مغز و اعصاب در مجموعه ی فوق تخصصی تهران دیسک، تحت پوشش کلیه بیمه ها ی درمانی و در بهترین بیمارستان های تهران، توسط جراحان فوق تخصص این امر تشخیص و درمان کنید.

تومور نخاعی چیست؟

درد در ناحیه گردن، پشت و کمر ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. تومورهایی که در طناب نخاعی یا غشای نخاعی تشکیل می شوند، در بافت های نرم رشد می کنند و استخوان های ستون فقرات را تحت تاثیر قرار می دهند به عنوان تومورهای نخاعی تعریف می شوند. تومورهای طناب نخاعی که تومورهای اینترادورال نیز نامیده می شوند، بسته به شکل و محل خود علائم مختلفی در بیماران ایجاد می کنند. امروزه با پیشرفت پزشکی مدرن، خطرات تا حد زیادی از بین رفته است.

 

علائم تومور نخاعی چگونه است؟

با رشد تومور، کمردرد به دلیل فشار بر نخاع ایجاد می شود.

بسته به جایی که تومور ظاهر می شود، واینکه کدام عصب تحت فشار قرار می گیرد، و ارتباط بین مغز و آن عضو را مختل می کند، علائم متفاوت است.علائم شامل:

  • گزگز
  • بی حسی
  • احساس سردی در بدن
  • ضعف عضلانی در هر یک از اندام های بازو یا پا
  • مشکل در راه رفتن
  • کنترل ضعیف مثانه یا روده منجر به بی اختیاری ادرار و مدفوع
  • انحنا در ستون فقرات
  • بسته به محل و اندازه تومور، فلج کامل یا جزئی

 

روش های درمان تومور نخاع چیست؟

پس از مشخص شدن محل، نوع و اندازه تومور نخاعی، روش درمانی مناسب برای بیمار تصمیم گیری می شود. روش های جراحی به طور کلی در درمان تومورهای نخاعی استفاده می شود. البته در برخی موارد از شیمی درمانی و رادیوتراپی نیز استفاده می شود. هدف از عمل جراحی حذف کامل تومور است که عمدتاً خوش خیم است. شیمی درمانی و رادیوتراپی عموماً برای برداشتن تومورهایی که نمی توانند به طور کامل پس از جراحی برداشته شوند یا برای کوچک کردن تومور قبل از جراحی  تومور نخاعی استفاده می شود. از این نظر، بسته به شرایط تومور می توان از یک یا چند روش درمانی با هم استفاده کرد.

  • عمل جراحی

روش رایج در درمان تومورهای نخاعی، جراحی است. به خصوص به لطف پیشرفت تکنولوژی و پزشکی، نتایج مثبت بسیار بیشتری از این عمل ها می توان به دست آورد. به خصوص با میکروسرجری، این عمل بر روی بیماران تنها با ایجاد برش های بسیار کوچک انجام می شود.درمان جراحی با هدف حذف کامل یا جزئی تومورها بسته به اندازه آنها انجام می شود. خوش خیم یا بدخیم بودن تومور نیز یکی از معیارهایی است که در نظر گرفته می شود. به خصوص تومورهای خوش خیم که خیلی بزرگ نیستند و در داخل نخاع قرار دارند به راحتی برداشته می شوند. با این حال، روش های مختلفی برای تومورهای بدخیم دنبال می شود.

  • شیمی درمانی

شیمی درمانی به بیماران سرطانی این امکان را می دهد که بدون استفاده از روش های جراحی با دارو درمان شوند. این روش که تقریباً در همه انواع سرطان کاربرد دارد، در تومورهای نخاعی کاربرد محدودتری دارد. یکی از دلایل مهم این امر این است که این تومورها عموماً خوش خیم هستند. شیمی درمانی معمولاً برای کوچک کردن توده قبل از جراحی اعمال می شود.

  • رادیوتراپی

رادیوتراپی که به عنوان پرتودرمانی نیز شناخته می شود، یکی از روش هایی است که به عنوان کمکی در درمان تومورهای نخاعی مانند شیمی درمانی استفاده می شود. پرتودرمانی برای تومورهایی که قبل یا بعد از جراحی به پرتو حساس هستند اعمال می شود.

 

روش های درمانی تومور نخاعی

روش های درمانی تومور نخاعی

 

اهداف مداخله جراحی  تومور نخاعی چیست؟

  • از بین بردن اثر توده ای
  • به دست آوردن بافت برای تشخیص پاتولوژیک
  • ایجاد ثبات در ستون فقرات

 

آیا تومور نخاع بعد از جراحی عود می کند؟

هدف از عمل جراحی حذف کامل یا جزئی تومور است. در تومورهای خوش خیم معمولاً توده به طور کامل برداشته می شود در حالی که در تومورهای بدخیم گاهی بخشی از توده برای جلوگیری از آسیب به بافت های اطراف برداشته می شود. در این مورد از روش های درمانی مختلف مانند شیمی درمانی و رادیوتراپی برای جلوگیری از عود و رشد مجدد تومور استفاده می شود. با این حال، خطر عود تومور وجود دارد.

عمل جراحی  در چه مرحله ای انجام می شود؟

با توجه به وجود تومورهایی که به سرعت در حال رشد هستند، بیماران می توانند بلافاصله پس از تشخیص جراحی شوند. جراحی بر اساس اولین علائم و میزان تغییر تومور در مدت زمان تشخیص انجام می شود.

 

ضرورت انجام جراحی تومور نخاعی

ضرورت انجام جراحی تومور نخاعی

هزینه جراحی برداشتن تومور ستون فقرات چقدر است؟

قیمت درمان جراحی تومور نخاعی به پیچیدگی عمل، مدت زمان بستری در بیمارستان و انجام آن با  انواع بیمه و تعدادی از دلایل دیگر بستگی دارد. برای اطلاعات دقیق تر از جمله هزینه تخمینی درمان می توانید با مشاورین شبانه روزی مجموعه فوق تخصصی تهران دیسک و با شماره های ۰۹۱۲۸۹۴۲۱۴۳ و ۰۹۱۹۰۰۶۱۴۳۴ تماس بگیرید.

انواع تومور نخاعی

تومور های نخاعی از انواع مختلفی برخوردار هستند یعنی نمونه های مختلفی دارند، این تومور های نخاعی عبارتند از:

تومور اینترادورال

تومور نخاعی که ناشی از رشد غیرطبیعی بافت روی طناب نخاعی باشد، تومور اینترادورال نامیده می‌شود. تومورهای اینترادورال، درون سخت شامه تشکیل می‌شوند و ممکن است نخاع را درگیر سازند. تومور های گلیوما، آستروسیتوم یا اپاندیموم از نمونه های داخل مدولاری هستند، تومور های مننژیوم، نوروفیبروم، شوانوما و تومورهای غلاف عصبی از نمونه های خارج مدولاری می باشند و در آخر هم تومور های متاستاز هستند.

تومورهای اکسترادورال یا اپیدورال

این تومور ها، در داخل ستون فقرات تشکیل می‌ شوند و ممکن است مهره‌ها را درگیر کنند اما، معمولا بر نخاع تأثیر نمی‌‌ گذارند. تومور های همانژیوم، استئومای استوئیدی، استئوبلاستوم، استئوکندروما، تومور سلول غول پیکر و … همه از ابن نمونه تومور هستند.

تومور های داخل مدولاری

این تومور ها تنها در نخاع رشد می کنند و عملکرد آن را مختل می نمایند.

 

کلام آخر

تومورهای طناب نخاعی یکی از انواع تومورهایی هستند که اغلب خوش خیم هستند و به نواحی مختلف سرایت نمی کنند. با این حال، تشخیص زود هنگام  توسط پزشکان فوق تخصص تهران دیسک در درمان تومور نخاع اهمیت زیادی دارد. به لطف تشخیص زود هنگام،  می توان از آسیب تومور به ستون فقرات و اعصاب تا حد زیادی جلوگیری می شود. در موارد تاخیر ممکن است بیماری هایی مانند فلج رخ دهد.

در اینستاگرام تهران دیسک با ما همراه باشید.

این مطلب مفید بود؟

۰ / ۵. تعداد ۰