درمان دیسک مهاجر
درمان دیسک مهاجر
دیسک مهاجر یکی از انواع دیسک های کمر است که برخی افراد در اثر عوامل مختلفی با آن مواجه می شوند، این بیماری درد و مشکلات زیادی را برای افراد مبتلا به همراه دارد و باید در کوتاه ترین زمان ممکن مورد درمان قرار بگیرد زیرا درمان نکردن به موقع این نوع دیسک می تواند مشکلات زیادی اعم از فلج شدن را به ارمغان بیاورد. در دوران ابتدایی می توان با روش های عادی این بیماری را درمان نمود اما در صورت پیشرفت زیاد تنها با جراحی درمان می شود که دوره نقاهت طولانی و درد زیادی را به همراه خود دارد.
دیسک مهاجر چیست؟
دیسک مهاجر کمر یک وضعیت پزشکی است که هنگامی رخ می دهد که دیسک های بین مهره ای در ناحیه کمر فشرده یا ترک خورده باشند، که معمولا با درد و علائم دیگر همچون تورم و فشار بر اعصاب همراه است. در این نوع، مواد دیسک از درون آن خارج میشوند و به مهره های بالا یا پایین فشار وارد می کنند. دیسک کمر انواع مختلفی دارد که یکی از آنها دیسک مهاجر است و نسبت به دیگر نمونه ها با درد و ناراحتی بیشتری خود را نشان می دهد. در این حالت همان گونه که گفتیم دیسک بین مهره ها به صورت کامل از جای خود خارج می شود و دو مهره بالا و پایین به یکدیگر ساییده می شوند و در کنار پارگی کامل دیسک همواره آرتروز و ساییدگی را هم به وجود می آورند.
راه های درمان دیسک مهاجر
برای درمان کردن دیسک مهاجر راه های زیادی وجود دارد که اصولا پزشکان براساس شرایط بیماران از آنها استفاده می کنند مثلا افرادی که با تازگی دچار دیسک مهاجر شده اند با ورزش کردن، فیزیوتراپی، مصرف انواع دارو های خوراکی و تزریقی، تزریق کورتون، آب درمانی، لیزر درمانی و غیره بهبود پیدا می کنند در نتیجه پزشک هم از این روش ها برای آنان بهره می برد تا سریع تر درمان شوند.
اما افرادی که دیسک مهاجر عمیق و شدید دارند و این گونه درمان ها برای آنها پاسخگو نیست تنها با جراحی مورد درمان قرار می گیرند. جراحی دیسک مهاجر یک عمل بسیار سخت است زیرا پزشک باید برای بیماران دیسک بین مهره ای قرار بدهد تا فاصله میان مهره ها دوباره پر شود و دچار ساییدگی نشوند. به همین دلیل فردی که مورد جراحی قرار می گیرد دوره طولانی را برای نقاهت و استراحت نیاز دارد. شما بهتر است که در همان دوران ابتدایی بیماری را مورد درمان قرار بدهید تا نیازی به جراحی نداشته باشید زیرا جراحی در کنار مزایا می تواند عوارضی هم داشته باشد.
علت به وجود آمده دیسک مهاجر
دیسک مهاجر همان گونه که گفتیم پارگی کامل و خارج شدن دیسک از بخش خود می باشد و علت به وجود آمدن آن دلایل زیادی هستند، از این دلایل مهم به وجود آمدن دیسک مهاجر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ضربه شدید به کمر؛ ضربه باعث پارگی دیسک می شود و دیسک پاره شده به مرور از جای خود خارج می شود.
انجام فعالیت سنگین؛ مشاغلی که فعالیت سنگین دارند و یا یک حرکت را باید مداوم انجام بدهند به این بیماری دچار می شوند.
برداشتن اجسام سنگین با روش نادرست
افزایش زیاد وزن
کهولت سن
تصادف کردن
نشستن و راه رفتن و حتی ایستادن نادرست
علت به وجود آمدن دیسک مهاجر در همه افراد یکسان نیست و هر فرد در اثر عواملی به این بیماری دچار می شود، تمام علت ها توسط پزشک متخصص مورد بررسی قرار می گیرد تا میزان آسیب دیدگی دیسک مهاجر تعیین گردد و سپس درمانی برای فرد انتخاب شود که فوقالعاده باشد و بدون نیاز به جراحی بهبود پیدا کند.
علائم دیسک مهاجر
دیسک مهاجر علائم زیادی دارد که هر فرد با تعدادی از آنها مواجه است و این بسته به شرایط و شدت بیماری در افراد دارد. لازم به ذکر است که این تفاوت علائم باعث شده تا افراد گاه دچار اختلال در شناسایی بیماری شوند. از مهمترین علائم این بیماری که اصولا در همه افراد شایع هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
درد در ناحیه کمر
درد در پاها
بی حسی در پاها
اختلال در دفع ادرار و مدفوع
تشدید دیسک مهاجر با فعالیت روزانه
تورم
سوزش
ضعف عضلات
احساس سوزن سوزن شدن
وجود مشکلات حرکتی
پزشکان توصیه کرده اند در صورتی که با یکی از علائم گفته شده مواجه شدید حتما در کوتاه ترین زمان ممکن به سراغ پزشک متخصص بروید تا مورد معاینه دقیق قرار بگیرید و بهترین راه درمان برای شما انتخاب شود، افرادی که دارای چندین مورد از علائم گفته شده هستند بیماری در آنها شدت پیدا کرده و ممکن است تنها نیاز به جراحی برای درمان داشته باشند.
این بیماری اصولا با عطسه، سرفه، حرکت کردن، راه رفتن طولانی، ایستادن زیاد و غیره تشدید می شود، دیسک خفیف درد مداوم ندارد و درد به صورت دوره ای به وجود می آید و با استراحت و مصرف مسکن به سرعت بهبود پیدا می کند اما دیسک شدید به درمان های سنگین تر نیاز دارد مانند تزریق انواع دارو ها و … تا درد آن کاهش پیدا کند و بهتر شود.برای دریافت اطلاعات بیشتر از مجموعه تهران دیسک کلیک کنید.
ورزشهای مناسب برای دیسک مهاجر
زمانی که دیسک آسیب دیده به سمت بیرون راه پیدا می کند به آن دیسک مهاجر می گویند، برای کاهش درد و ناراحتی این بیماری راه هایی وجود دارد که اصولا به صورت ورزشی هستند و باید توسط فرد انجام شوند، این ورزش های مناسب عبارتند از:
حرکت گربه و شتر؛ برای انجام این ورزش به گونه ای در حالت چهار دست و پا قرار بگیرید که زانو ها زیر مفصل های ران و دست ها زیر شانه ها باشد. نفس را داخل بکشید و اجازه دهید در حین نگاه کردن به سمت بالا و سقف، شکم به سمت پایین و کف زمین بیفتد.
حرکت کششی پشتی؛ ابتدا به حالت دمر دراز بکشید، بوسیله ی آرنج هایتان به عنوان تکیهگاه بالا تنه خود را به آرامی بالا بیاورید. پایین تنهتان را روی زمین نگه دارید. تنها تا حدی بدن خود را تحت کشش قرار دهید که بتوانید به خوبی نفس بکشید.
حرکت پل؛ این حرکت مفید برای درمان دردهای بیرون زدگی دیسک کمر و برای تقویت عضلات پشت و گردن می باشد.
حرکت کشش زانو؛ این حرکت به تقویت عضلات شکمی و عضلات پشتیبان اطراف کمر کمک می کند.
نحوه تشخیص دیسک مهاجر
برای شناسایی بیماری دیسک مهاجر روش های زیادی وجود دارد که پزشکان اصولا از همه آنها استفاده می کنند، زمان مراجعه به پزشک ابتدا شما مورد معاینه فیزیکی قرار می گیرید، پرونده پزشکی و سابقه شما بررسی می شود، سپس برای اطمینان از میزان آسیب دیدگی دیسک روش های زیر پیشنهاد داده می شود:
تست راه رفتن
بررسی عصبی با نوار عصب
تست دامنه حرکتی
تست بالا بردن پاها
معاینه ستون فقرات
انجام سی تی اسکن
انجام ام آر آی
انجام میلوگرام
استفاده از اشعه ایکس
هر یک از روش های گفته شده برای فردی مناسب هستند یعنی پزشک براساس شرایطی که بیمار در آن قرار دارد تصویر برداری را انتخاب می کند که بسیار دقیق باشد و بتواند میزان آسیب دیدگی دیسک مهاجر را تشخیص بدهد. اصولا روش های تصویر برداری همه از دقت بالایی برخوردار هستند و می توانند به صورت کامل مایع بین دیسک ها و نخاع را بررسی کنند و نتیجه را در اختیار پزشک قرار بدهند.
این مطلب مفید بود؟
۰ / ۵. تعداد ۰