پارگی دیسک کمر

خانه » پارگی دیسک کمر
۰
(۰)

پارگی دیسک کمر

دیسک بالشتکی است که میان مهره ها قرار دارد و از ستون فقرات به خوبی محافظت می کند تا دچار ساییدگی نشود، این دیسک ها گاه به سمت بیرون جابه‌جا می شوند که در این شرایط درد و ناراحتی زیادی را برای افراد به همراه می آورند. پارگی دیسک کمر از مشکلات رایج است که افراد زیادی با آن مواجه هستند و برای درمان تنها نیاز به عمل جراحی دارند. این پارگی نه تنها درد زیادی را برای افراد به همراه دارد بلکه فعالیت روزانه را هم برای آنها سخت و طاقت فرسا خواهد کرد.(برای اطلاع از ارائه انواع خدمات توسط مجموعه تهران دیسک کلیک کنید)  

انواع پارگی دیسک کمر

پارگی دیسک کمر انواع مختلفی دارد که هر کدام دارای مشخصاتی هستند و در محلی قرار گرفته اند، از انواع پارگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پارگی مرکزی

پارگی مرکزی که با نام پارگی دیسک سانترال هم شناخته می شود در خط وسط دیسک به وجود می آید، در این پارگی فرد دچار فلج ناگهانی اندام تحتانی می شود و بی اعتباری ادرار پیدا می کند. درد در این پارگی دیسک در هر دو طرف قرار دارد که از نظر پزشکان بیمار دارای سیاتیک دو طرفه است.

پارگی طرفین دیسک

دیسک ممکن است در این شرایط تنها از یک طرف دچار پارگی شود که این درد در اندام تحتانی بیشتر از کمر است و تنها به یکی از پاهای بیمار منتقل می گردد.

پارگی داخل سوراخ بین مهره ای

در این پارگی بیمار تنها در اندام تحتانی خود احساس درد می کند و از همه مهمتر درد بسیار شدیدی را متحمل می شود اما تعداد محدودی هستند که به آن دچار می شوند.

پارگی دیسک کمر
پارگی دیسک کمر

عواملی که باعث پارگی دیسک کمر می شوند؟

عوامل زیادی هستند که باعث پارگی دیسک کمر می شوند در نتیجه باید مراقبت های زیادی انجام بدهید تا از این بیماری در امان بمانید، عواملی که ممکن است باعث پارگی دیسک کمر شوند عبارتند از:

باروری زیاد

تروما یا ضربه

بلند مدت نشستن یا ایستادن

باروری نادرست

چاقی

عدم ورزش منظم

رفتارهای نامطلوب مانند خم شدن بدون حفاظت.

کهولت سن

در صورتی که به فعالیت روزانه خود اهمیت بدهید و از انجام کارهایی که به شما آسیب وارد می کنند پرهیز نمایید مسلما می توانید از بروز پارگی دیسک کمر جلوگیری کنید و از کمر خود به خوبی محافظت نمایید.

روش های درمان پارگی دیسک کمر

برای درمان پارگی دیسک همواره روش های فراوانی وجود دارد که بسته به شرایط هر فرد پزشک روش را پیشنهاد می دهد و از آن استفاده می کند، از بهترین روش های درمان پارگی دیسک کمر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ابتدا پزشک استراحت مطلق را تجویز می کند.

فیزیوتراپی

مصرف دارو های ضد التهابی، ضد درد و عضلانی

تزریقات موضعی

تمرینات تقویتی

در صورتی که مراحل فوق پاسخگو نباید و فرد بهبود پیدا نکند عمل جراحی پیشنهاد داده می شود.

روش های درمان پارگی دیسک کمر به دو صورت غیر تهاجمی و تهاجمی هستند که هر کدام برای بیماری مناسب می باشند و توسط پزشک تجویز می شوند. پزشک با بررسی کامل بیمار و میزان و نوع پارگی که در دیسک فرد به وجود آمده همواره راه درمان را در نظر می گیرد تا فرد در کمترین زمان ممکن مورد درمان قرار بگیرد و بیماری وی تشدید پیدا نکند.

پارگی دیسک کمر

ایا پارگی دیسک کمر با استراحت خوب میشود؟

یکی از سوالات رایج و گسترده ای که امروزه بسیاری از افراد پرسیده اند این است که آیا پارگی دیسک کمر با استراحت خوب می شود، در پاسخ به این افراد باید بگوییم که خوشبختانه بله با استراحت درست و صحیح و رعایت نکاتی مهم می توانید بدون انجام عمل جراحی پارگی دیسک خود را بهبود ببخشید.

استراحت از نظر پزشکان بخشی از درمان اولیه پارگی دیسک کمر است که مدت آن حدودا ۴۸ ساعت می باشد و در این زمان فرد استراحت مطلق دارد و تنها برای سرویس بهداشتی امکان حرکت دارد. در کنار استراحت اصولا ورزش و حرکات کششی استاندارد و اصولی و گاه تزریقات هم تجویز می شود تا فرد سریع تر بهبود پیدا کند.

آیا عمل پارگی دیسک کمر خطرناک است

در پاسخ به افرادی که پرسیده اند آیا عمل پارگی دیسک کمر خطرناک است باید بگوییم که بله، پارگی دیسک می‌تواند خطرناک باشد و در بوجود آمدن عوارض جدی مانند فشار بر اعصاب و مشکلات حرکتی نقش داشته باشد. اصلی ترین خطر جدی و مورد توجه عمل پارگی دیسک همواره فلج شدن فرد است، اگر می‌خواهید این احتمال را به کمترین حد ممکن و حتی به صفر برسانید باید به پزشک ارتوپد ماهر و با تجربه انتخاب کنید که تیمی با مهارت و عالی را در اختیار دارد. اصولا پزشکان مجرب از تکنیک های مدرن و پیشرفته برای درمان استفاده می کنند که میزان خطا در آنها جاه به صفر هم می رسد در نتیجه فرد بیمار می تواند با اطمینان کامل به عمل جراحی بپردازد و مورد درمان قرار بگیرد.

پارگی دیسک کمر

مدت زمان ترمیم پارگی دیسک کمر

مدت زمان ترمیم پارگی دیسک کمر همواره به عوامل مختلفی بستگی دارد و در همه افراد یکسان نیست مثلا برخی افراد پارگی خفیف تری در ناحیه دیسک کمر دارند در نتیجه مدت زمان کمتری با استراحت و درمان های دارویی بهبود پیدا می کند اما افرادی که پارگی دیسک شدید دارند و باید حتما مورد عمل جراحی سخت قرار بگیرند به چندین ماه زمان برای ترمیم دیسک نیاز دارند. پس بدانید که هر که شدت بیماری کمتر بهبود سریع تر خواهد بود اما در برخی افراد حتی ۶ الی ۷ ماه هم زمان لازم است تا دیسک آنها بهبود پیدا کند و ترمیم شود.

علائم پارگی دیسک کمر

پارگی دیسک کمر با علائم زیادی خود را به نمایش می گذارد که برخی افراد با یکی از علائم مواجه می شوند و برخی دیگر با چندین علائم رو به رو می شوند، اصولا این پارگی در ناحیه دیسک کمر خود را با درد در کمر و پاها، احساس سوزن سوزن شدن پاها و ضعف در پاها خود را بیشتر به نمایش می گذارد، این درد ها هنگام فعالیت بیشتر احساس می شوند و فرد با وجود آنها می تواند از آسیب دیده دیسک خود مطمئن شود و به پزشک مراجعه نماید تا مورد معاینه قرار گرفته و درمان شود.

بهترین روش‌های مراقبت بعد از تشخیص پارگی دیسک کمر

در صورتی که پارگی دیسک کمر در شما تشخیص داده شود همواره می توانید آن را با روش های غیر تهاجمی هم مورد بهبود قرار بدهید، بهترین روش های مراقبتی به شما پیشنهاد داده می شود که عبارتند از:

  • داشتن استراحت بیشتر
  • انجام فیزیوتراپی
  • مصرف دارو های ضد درد و شل کننده
  • انجام ندادن فعالیت هایی که درد را بیشتر می کنند.
  • توجه به حالت نشستن و خوابیدن
  • تزریق کورتیکواستروئید
  • اصلاح سبک زندگی
  • انجام طب سوزنی و ماساژ درمانی

با انجام این مراقبت ها می توانید به بهبود درد و ناراحتی پارگی دیسک کمر کمک کنید. اصولا این مراقبت ها هنگام مراجعه به پزشک متخصص به بیمار توصیه می شود تا در صورتی که بیمار پارگی خفیف دیسک داشته باشد بتواند مورد درمان قرار بگیرد و پارگی عمیق تر نشود و به عمل نیاز پیدا نکند. این عارضه برای افراد درد در ناحیه کمر و پاها را بیشتر به همراه دارد که با رعایت کردن این درد کاهش می یابد.

این مطلب مفید بود؟

۰ / ۵. تعداد ۰

اینجا معجزه سلامتی اتفاق می افتد
لیست علاقه مندی ها
بلاگ
کلید اسکرول خودکار به بالا