جراحی ارتروز کمر

خانه » جراحی ارتروز کمر
۰
(۰)

جراحی ارتروز کمر

زمانی که غضروف بین مفصل ها از بین می رود و آنها دچار التهاب می شوند آرتروز به وجود می آید، آرتروز کمر هم به همین شکل پایدار می شود و به عنوان یکی از مشکلات شایع است که هر ساله افراد زیادی به آن مبتلا می شوند. این بیماری در حالت عادی برای افراد درد به همراه دارد اما با حرکت کردن و خم کردن کمر این درد افزایش می یابد.

آرتروز کمر هنگام بروز تنها به درد در ناحیه کمر محدود نمی شود و به پاها نیز آسیب وارد می کند و سبب بی حسی و ضعف آنها نیز می گردد، این بیماری گاه با دارو و ورزش و … قابل درمان نیست و تنها با جراحی درمان می شود. جراحی آرتروز کمر نشان می دهد که دیسک ها به صورت کامل از بین رفته اند و تنها نیاز به جایگزین دارند.(برای اطلاع از ارائه انواع خدمات توسط مجموعه تهران دیسک کلیک کنید)

علائم و نشانه های ارتروز کمر

علائم و نشانه های آرتروز کمر در بیماران یکسان نیستند و متفاوت می باشد اما به صورت کلی علائم رایجی این بیماری دارد که از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد پایین کمر؛ این بخش رایج ترین قسمت هنگام آرتروز کمر است که دچار درد می شود و گاه این درد به باسن و پاها منتقل می گردد.

خشکی؛ قسمت آسیب دیده کمر خشک و سفت می شود به خصوص صبح ها و یا زمانی که تحرک ندارید.

کم شدن دامنه حرکتی؛ کم شدن انعطاف پایین کمر باعث می شود تا انجام برخی حرکات مشکل باشد.

سوزن سوزن شدن؛ فشرده شدن عصب باعث می شود تا افراد در پاها احساس بی حسی و سوزن سوزن کنند.

ضعف عضلانی؛ عضلات اطراف مهره ها دچار ضعف می شوند و حرکت کردن را برای افراد سخت می کنند.

تورم؛ التهاب در قسمت پایینی کمر سبب بروز تورم و حساسیت به لمس در این ناحیه می شود.

کرپیتوس؛ ساییده شدن مهره ها باعث می شود تا افراد هنگام حرکت کردن کمر صدای تق و تق بشنوند.

در صورتی که با علائم گفته شده مواجه شدید حتما به سراغ پزشک متخصص بروید تا مورد معاینه دقیق قرار بگیرید و بهترین راه درمان برای شما انتخاب شود.

جراحی ارتروز کمر
جراحی ارتروز کمر

روش های تشخیص ارتروز کمر

برای تشخیص آرتروز کمر تنها یک روش کارایی ندارد و افراد باید همزمان با چندین روش مورد بررسی قرار بگیرند تا این بیماری تشخیص داده شود، یکی از روش های اولیه همواره شرح حال از بیمار است که در این شرایط پزشک سوابق پزشکی، دارویی، خانوادگی، فعالیت شغلی و بسیاری موارد دیگر را مورد بررسی قرار می دهد سپس به انجام معاینات فیزیکی می پردازد که در این روش قدرت عضلات، میزان انعطاف پذیری و توانایی بررسی می شود.

مرحله بعد از معاینه فیزیکی همواره تصویر برداری با اشعه ایکس است که به کمک آن می توان از دست رفتن غضروف، وجود شکستگی، فشار، خار استخوان و غیره را به صورت دقیق مشاهده کرد، سی تی اسکن برای بررسی دقیق تر نخاع و بافت اطراف آن تجویز می گردد که اصولا با تزریق همراه است و دقت بسیار بالایی هم دارد. روش آخر انجام ام آر آی است که در آن تصاویر دقیقی از نخاع، ریشه عصب، دیسک، رباط و بافت ها در اختیار پزشکان قرار می گیرد.

ایا ارتروز کمر درمان قطعی دارد؟

به صورت کلی نمی توان درمان قطعی برای این بیماری نام برد اما بهتر است که در همان دوران ابتدایی که احساس ناراحتی در ناحیه کمر کردید به سرعت آن را مورد درمان با دارو و فیزیوتراپی و غیره قرار بدهید تا نیازی به جراحی پیدا نکنید. برای درمان قطعی آرتروز کمر همواره می توانید از روش های زیر استفاده کنید:

کاهش وزن در صورت داشتن وزن بالا

فیزیوتراپی

اوزون تراپی

کایروپرکتیک

ماساژ درمانی

تحریک الکتریکی عصب از روی پوست

طب سوزنی

استفاده از کمربند طبی

تزریق کورتون

استفاده از کمپرس گرم و سرد

اصولا پزشکان برای افرادی که مبتلا به آرتروز کمر هستند از روش های گفته شده برای درمان استفاده می کنند اما در صورتی که این روش ها به بهبودی افراد کمک نکند روش جراحی پیشنهاد داده می شود که جواب دهی عالی دارد.

جراحی ارتروز کمر

دوران نقاهت جراحی ارتروز کمر چقدر است؟

جراحی آرتروز کمر یک جراحی سخت و مهم است که پزشکان برای درمان بیماران با شرایط حاد آن را انجام می دهند، لازم به ذکر است که اگر پزشکان از فیوژن استفاده کرده باشند بیماران باید دوره نقاهت زیادی را سپری کنند مثلا چند ماه دوره نقاهت دارد و تنها ۷ الی ۱۴ روز زمان می برد تا بخیه ها بهبود پیدا کند.

برای کاهش دادن دوران نقاهت پس از جراحی می توان مراقبت های پس از عمل را به خوبی انجام داد و همچنین در صورتی که آسیب دیدنی با جراحی سطحی بهبود پیدا کند دوره نقاهت هم کمتر خواهد بود. مراقبت های بعد از جراحی آرتروز کمر تاثیر به سزایی بر روند درمان می گذارند در نتیجه باید به آنها توجه زیادی کنید تا بتوانید بهبودی خود را سرعت ببخشید.

مراقبت‌های بعد از جراحی آرتروز کمر

مراقبتهای بعد از جراحی دیسک کمر در حفظ و بهبود پس از جراحی و جلوگیری از بازگشت بیماری بسیار حائز اهمیت است به همین دلیل باید به این مراقبت ها اهمیت زیادی بدهید، این مراقبت ها عبارتند از:

داشتن استراحت کافی و خوب

مصرف به موقع دارو های تجویز شده

انجام فیزیوتراپی

انجام تمرینات توصیه شده

انجام فعالیت های ورزشی و حرکتی

توجه به تغذیه

پیگیری مراقبت های پزشکی

توجه به نشانه های بدن

لازم به ذکر است که مراقبت های پس از عمل کمک می کنند تا شما سریع تر بهبود پیدا کنید و یا دوباره بیماری در شما بازگشت پیدا نکند به همین دلیل موظف به انجام آنها هستید. اصولا قبل و حتی پس از انجام عمل جراحی آرتروز کمر تمام این نکات مراقبتی برای بیماران توضیح داده می شود تا با آنها آشنا شوند و آنها را انجام بدهند.

جراحی ارتروز کمر چه خطراتی ممکن است داشته باشد؟

جراحی آرتروز کمر مانند سایر عمل های جراحی کمر همواره با خطراتی همراه است که اصولا پزشکان هنگام مراجعه تمام خطرات را برای بیماران بازگو می کنند تا با آنها آشنایی کامل پیدا کنند. از خطرات جراحی آرتروز کمر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آسیب دیدگی طناب نخاعی یا اعصاب

بهبود پیدا نکردن فیوژن استخوان

عدم بهبود شکستگی

پس زده شدن ایمپلنت

بروز عفونت و درد زیاد در محل قرار گرفتن استخوان

بروز تورم و درد در عروق پا

بروز مشکل در دفع ادرار

این موارد باعث شده تا بیماران پس از انجام جراحی همواره در رابطه با عوارض و خطرات پرس و جو کنند و سپس تصمیم به عمل جراحی بگیرند. با وجود این خطرات باید بگوییم که امروزه افراد بیشتر در دوران ابتدایی آرتروز کمر به سراغ درمان می روند تا با درمان غیر جراحی بیماری خود را بهبود ببخشند.

بدانید که در ابتدای بیماری شما می توانید با کمک تزریق دارو، ورزش و بسیاری موارد گفته شده در بالا همواره آرتروز را درمان کنید و دیگر نیازی به جراحی نداشته باشید و با عوارض خطرناک مواجه نمی شوید.

این مطلب مفید بود؟

۰ / ۵. تعداد ۰

اینجا معجزه سلامتی اتفاق می افتد
لیست علاقه مندی ها
بلاگ
کلید اسکرول خودکار به بالا