جراحی لیپوم کمر

خانه » جراحی لیپوم کمر
۵
(۱)

جراحی لیپوم کمر چه زمانی تشخیص داده می شود؟

لیپوم کمر یک نوع توده چربی غیرخطرناک است که معمولا در منطقه کمر و ستون فقرات پشتی بدن قرار می‌ گیرد. این توده‌ ها اصولا نیاز به درمان پزشکی ندارند، مگر اینکه علائم ناراحت‌ کننده ایجاد کنند یا بزرگ شوند. وجود لیپوم در کمر می تواند درد و ناراحتی برای افراد به وجود بیاورد در نتیجه بهترین راه برای درمان این توده جراحی آن است زیرا با جراحی اصولا توده بازگشت نخواهد داشت و به صورت کامل هم از بین می رود. البته ناگفته نماند که پزشکان اصولا از روش های متعددی برای درمان لیپوم استفاده می کنند اما آخرین راه عمل است که عملکرد عالی هم از خود نشان داده.

علت بروز لیپوم کمر

تاکنون علت دقیق برای بروز لیپوم کمر مشخص نشده است اما بسیاری از پزشکان معتقد هستند که بروز لیپوم می تواند به دلیل تغذیه نامناسب و یا وراثت باشد، افرادی که تغذیه نامناسبی دارند و یا الکل مصرف می کنند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند اما برخی افراد به صورت ارثی به این بیماری دچار می شوند یعنی به صورت ژنتیکی در بدن آنها وجود دارد و در یک دوره خاصی خود را نشان می دهد.

 لیپوم در اصل یک توده چربی است که حالت نرمی دارد و به راحتی زیر دست حرکت می کند و گاهی درد دارد. لازم به ذکر است که برخی بیماری های نادر و خاص هم می توانند باعث بروز این بیماری شوند البته گاه افراد پس از عمل جراحی به این مشکل دچار می شوند. البته از نظر پزشکان نداشتن تحرک بدنی، سن، ژنتیک، شرایط پزشکی خاص و غیره هم می توانند باعث بروز لیپوم شوند.

جراحی لیپوم کمر
جراحی لیپوم کمر

علائم لیپوم کمر

لیپوم در کمر همواره با علائم خاصی خود را به نمایش می گذارد که این علائم بسته به شرایط لیپوم و محلی که قرار دارد متفاوت خواهد بود. لازم به ذکر است که مهمترین علائم این بیماری عبارتند از:

تورم دارد.

درد دارد.

فشار بر روی عصب ها

تغییر شما در بدن

به صورت نرم و خمیری می باشد.

با فشار دادن دست بر روی آن به راحتی جا به جا می شود.

کم رنگ و یا بی رنگ می باشند.

در ابتدا کوچک است اما بعد از مدتی ممکن است رشد کند.

لازم به ذکر است که این توده ها هیچ گونه خطری برای اعضای بدن ندارند اما باید به سرعت مورد درمان قرار بگیرند تا رشد بیشتر نداشته باشند.

انواع لیپوم

لیپوم‌ ها انواع مختلفی دارند که هر کدام دارای ساختار و مشخصاتی هستند و به نوعی درمان می شوند، از انواع لیپوم ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

لیپوم عادی؛ آنها سلول های سفید بالغ معمولی هستند.

لیپوم غیر عادی؛ آنها چربی های عمقی با سلول های بیشتر هستند.

لیپوم سلول های مختلف؛ چربی با انواع مختلف سلول.

هیبرنوم؛ چربی قهوه‌ای به جای چربی سفید

فیبرولیپوم؛ چربی با بافت رشته ای

آنژیولیپوم؛ چربی با مقدار زیادی عرق خونی

میلولیپوم؛ چربی در کنار سلول خون ساز

لیپوم سلول های دوکی؛ چربی با سلول های میله ای

لیپوم عروقی؛ بافت چربی با عروق مویرگی و عضلات صاف

لیپوم مادرزادی

راه های درمان لیپوم

برای درمان لیپوم‌ کمر راه های فراوانی وجود دارد که برخی راه های غیر تهاجمی هستند و راه تهاجمی که همان جراحی می باشد به عنوان آخرین روش پیشنهاد داده می شود. لازم به ذکر است که راه های درمان به شرح زیر هستند:

لیپوساکشن؛ در این روش در قسمت وجود توده برش کوچکی توسط پزشک متخصص زده می شود، لوله ای از طریق برش وارد بدن می گردد، این لوله توخالی است و از طریق آن همواره توده برداشته می شود.

تزریق استروئید؛ تزریق این استروئید ها در محل لیپوم کمک می کند تا آنها کوچک تر شوند و رشد آنها نیز متوقف می گردد.

لیزر؛ لیزر چربی را آب کرده و از بین می برد و همچنین رگ های خونی را می بندد و بافت ها را هم سفت می کند. در این روش هیچ جای زخم و بخیه ای وجود ندارد از این رو محبوبیت بالایی در میان بیماران دارد.

در روش آخر که بیشتر از همه کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می گیرد همواره پزشک جراحی انجام می‌ دهد که در عمل جراحی فرد اصولا تحت بیهوشی یا بی‌حسی قرار می گیرد، برشی کوچک در محل لیپوم زده می شود و سپس توده به صورت کامل از بدن خارج می گردد.

مدت زمان بهبودی بعد از جراحی لیپوم کمر چقدر است؟

می دانید که مدت زمان بهبودی بعد از جراحی لیپوم‌ کمر در همه بیماران یکسان نیست زیرا همه افراد یک شرایط جسمی و یک درجه بیماری را ندارد. برای اینکه بهبودی کامل را به دست آورید ۴ تا ۶ هفته زمان نیاز دارید. در دوره نقاهت عمل لیپوماتیک شما می توانید با رعایت مراقبت های بعد از عمل عوارض و علائم جراحی را کاهش بدهید. به طور کلی دوره نقاهت لیپوماتیک به عواملی از جمله سن، وزن، میزان وسعت و ناحیه مورد عمل، جنسیت بستگی دارد.

افراد جوان تر و قوی تر سریع تر بهبود پیدا می کنند و دوره نقاهت آنها کوتاه تر است ولی افرادی که مسن تر هستند و بدن ضعیف تری دارند باید دوره بیشتری را برای نقاهت سپری کنند تا بتوانند بدون نگرانی به فعالیت روزمره خود بپردازند. عوامل زیادی بر روی دوره نقاهت تاثیر می گذارند که باید به آنها توجه کرد مثلا مهمترین آن رعایت نکات مراقبتی می باشد.

جراحی لیپوم کمر

نحوه جراحی لیپوم

بهترین راه برای از بین بردن همیشگی لیپوم‌ جراحی آن است، لازم به ذکر است که در این روش اصولا بیمار را مورد معاینه قرار می دهند، مخل را بی حس می کنند یا در صورت لزوم مورد بیهوشی کامل قرار می دهند، با ابزار مخصوص برشی به اندازه حجم توده بر روی کمر می زنند، توده را به صورت کامل تخلیه می کنند تا اثری از آن در بدن باقی نماند و سپس محل را بخیه کرده و پانسمان می نمایند. جراحی به صورت اصولی و توسط پزشک متخصص انجام می شود تا توده به صورت کامل تخلیه شود زیرا ماندن مقداری از توده می تواند هم باعث بروز دوباره آن گردد و هم ایجاد عفونت کند.برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید به مجموعه تهران دیسک مراجعه کنید.

عوامل خطر لیپوم

عوامل خطر لیپوم بسیار زیاد هستند یعنی عوامل متعددی وجود دارند که باعث پیدایش لیپوم می شوند و یا آن را تشدید می کنند، از ابن عوامل مهم می توان موارد زیر را نام برد:

برخی عوامل مختلف ممکن است خطر ابتلا به توده لیپوم را افزایش بدهد. هرچند که لیپوم ممکن است در هر سنی به وجود بیاید اما زنان و مردان میانسال بیشتر در خطر ابتلا به لیپوم هستند و شیوع این بیماری بین گروه سنی ۴۰ تا ۶۰ سال بیشتر است.

شرایط ارثی می تواند در ایجاد این توده دخالت داشته باشد زیرا ژنتیک لیپوم، اصولا در بعضی از خانواده ها وجود دارد.

بعضی از افرادی که مبتلا به بیماری نادر مادلونگ هستند همواره به لیپوم نیز مبتلا می شوند. این بیماری نوعی اختلال در متابولیسم چربی است که منجر به تجمع غیرمعمول رسوبات چربی در کمر و دیگر نواحی می شود و اغلب در مردان بزرگسال الکلی دیده می شود. هرچند که زنان و کسانی که الکل مصرف نمی کنند نیز می توانند به بیماری مادلونگ مبتلا شوند.

این مطلب مفید بود؟

۵ / ۵. تعداد ۱

اینجا معجزه سلامتی اتفاق می افتد
لیست علاقه مندی ها
بلاگ
کلید اسکرول خودکار به بالا