جراحی تومور گردن
جراحی تومور گردن
ناحیه سر و گردن جایگاه قرار گرفتن غده تیروئید و سینوس ها است. یکی از سخت ترین بیماری هایی که در ناحیه سر و گردن می تواند به وجود آید شکل گیری توده های سرطانی محسوب می شود. درمان این نوع توده ها معمولا با جراحی سر و گردن انجام می گیرد. جراحی سر و گردن مهم ترین اقدام اساسی برای رفع مشکلات مربوط به بخش فوقانی بدن است. بروز تومور در ناحیه سر و گردن و یا نداشتن عملکرد مناسب اعضا می تواند عوارض جبران ناپذیری در پی داشته باشد. تومور نه تنها سر و گردن شما را تحت تاثیر قرار میدهد بلکه می تواند موجب فلج موقت یا حتی دائمی دیگر اعضای بدن شود البته اقدام سریع جهت درمان میتواند از اتفاقات ناخوشایند آینده جلوگیری نماید.(جراحی دیسک گردن)
تومور یا همان توده گردنی چیست؟
تومور های گردنی توده های مختلفی هستند که دو نوع خوش خیم و بد خیم دارند که هر کدام دارای مشخصاتی هستند و با معاینه دقیق توسط پزشک مشخص می شوند.
توده های خوش خیم؛ این توده ها به توده های چربی یا لیپوم، توده های مادرزادی، تومور های خوش خیم و توده های التهابی شناخته می شوند و بسیاری از افراد درگیر آنها هستند و به راحتی هم از بین می روند.
توده های بدخیم؛ سرطان غدد بزاقی، سرطان لنفوم، سرطان تیروئید و غیره از جمله توده های گردنی بدخیم هستند که در صورت مواجه شدن با آنها باید حتما به سراغ پزشک متخصص بروید تا بتوانید درمان کامل را برای آن انتخاب کنید.
دلیل ایجاد تومور گردنی
تومور های گردنی ممکن است به دلایل مختلفی به وجود بیایند اما اکثر آنها خوش خیم هستند و نیازی به جراحی ندارند. با این وجود انواع مختلفی از تومور های گردنی وجود دارد که ممکن است با جراحی برداشته شوند. این مورد شامل کیست های مادرزادی مانند کیست های شکاف شاخه ای و کیست مجرای تیروگلوسال، غدد لنفاوی مشکوک که از طریق روش های دیگر قابل تشخیص نیستند و همچنین کیست ها یا توده های مختلفی که بیمار ترجیح می دهد برداشته شوند چون بر روی ظاهر آنها تاثیر منفی گذاشته است.
کیست ها بسته به نوعی که دارند به گونه ای هم پدیدار می شوند، برخی از تومور ها یا درمان های عادی مانند دارو و تزریق و لیزر برداشته می شوند و نیازی به عمل ندارند اما برخی نمونه ها سایز بزرگی دارند و یا باید حتما برداشته شوند تا به دیگر نقاط بدن منتقل نشوند و تشدید پیدا نکنند.
اقدامات قبل از عمل تومور گردن
قبل از انجام عمل تومور گردن همواره باید اقداماتی را انجام بدهید که تا به روند جراحی کمک بیشتری نمایید، از این اقدامات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
باید پزشک مجرب و متخصص انتخاب نمود.
باید به کادر همراه پزشک و مرکز جراحی اهمیت داد.
باید مورد معاینه کامل و دقیق قرار بگیرید.
باید با چندین پزشک مشورت کنید.
از نوع تومور اطمینان حاصل کنید. مطمئن شوید که جراحی تنها راه درمان است.
انواع روش جراحی تومور گردنی
جراحی تومور گردنی با روش های مختلفی قابل انجام است. نکته ای که در جراحی گردن وجود دارد این است که بافت توده و مقداری از بافت های اطراف باید برداشته شوند. این کار کمک می کند تا سلول های مشکوک هم خارج شده و از تشکیل تومور جدید جلوگیری شود. برخی از روش های جراحی تومور گردن و نحوه انجام آنها عبارتند از:
استفاده از تکنولوژی لیزر برای جراحی توده گردنی
استفاده از لیزر برای درمان تومور پشت گردن اصولا در مراحل اولیه ایجاد تومور مفید است. استفاده از تکنولوژی لیزر به طور خاصی در مواردی که تومور در ناحیه حنجره شکل گرفته، بسیار کاربردی تر خواهد بود.
استفاده از برش در جراحی توده پشت گردن
در این روش جراح همواره با برش ناحیه میزبان تومور، بافت توده و بخشی از بافت های مجاور که به آن را خارج می کند.
برش و حذف غدد لنفاوی برای عمل جراحی توده گردن
در صورتی که پزشک مشکوک به وجود تومور بدخیم در ناحیه گردن فرد شود، با ایجاد برش در ناحیه گردن، غدد لنفاوی را خارج می کند. این روش عمل گردن ممکن است با روش قبل به صورت همزمان انجام گیرد. جراحی که برای برداشتن غدد لنفاوی در گردن انجام می شود با نام کالبد شکافی گردن نیز شناخته می شود،
انجام جراحی پلاستیک یا جراحی گردن ترمیمی
حذف تومور سرطانی و بافت های سالم مجاور آن می تواند ظاهر شخص را تغییر دهد. در چنین شرایطی معمولا لازم است یک جراح پلاستیک در جایگزینی بافت های از دست رفته کمک نماید.
استفاده از چند روش درمانی به طور همزمان
با توجه به زمان تشخیص سرطان در ناحیهی گردن، این بیماری می تواند در مراحل اولیه یا پیشرفته باشد. از این رو، با توجه به محل، مرحله و نوع سرطان روش درمانی باید به طور مجزا برای هر فرد مشخص می گردد. همچنین، لازم است روش جراحی تومور گردنی با کمترین تهاجم و سریع ترین زمان درمان انتخاب گردد.(برای اطلاع از ارائه انواع خدمات توسط مجموعه تهران دیسک کلیک کنید)
مدت زمان بهبودی پس از جراحی تومور گردن
پس از انجام جراحی تومور گردن باید مدت زمانی را به عنوان دوره نقاهت سپری کنید که این دوره در همه افراد یکسان نیست مثلا افرادی که تومور آنها بزرگتر بوده و یا بدن ضعیف تری دارند مدت زمان بیشتری را برای بهبودی باید به استراحت بپردازند اما افرادی که بدن آنها قوی تر است و و یا تومور کوچک تری داشته اند سریع تر بهبود پیدا می کنند. البته ناگفته نماند که درمان به موقع بیماری هم می تواند در بهبودی سریع تر آن پس از عمل کمک نماید.
نکته بعدی این است که اگر می خواهید سریع در بهبود پیدا کنید باید حتما مراقبت های بعد از عمل را به خوبی انجام بدهید. افراد حدودا بین ۴ تا ۶ هفته به مراقبت و نگذارید نیاز دارند که این دوره می تواند کمتر یا بیشتر شود که این به شرایط بیمار و قوای جسمی و مراقبت های آن بستگی دارد.
مراقبت های بعد از جراحی تومور گردن
بعد از انجام عمل جراحی تومور گردنی مراقبت هایی را باید انجام بدهید که تاثیر به سزایی بر روند درمان شما دارند و بهبود شما سریع تر می کنند، از این مراقبت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
به آرامی قدم بزنید و حرکت کنید.
دهان را تمیز نگه دارید.
دارو ها را به موقع مصرف کنید.
با تخلیه به موقع درن از تورم جلوگیری کنید.
به نکات گفته شده توسط پزشک توجه کنید.
در دوره تعیین شده توسط پزشک استراحت کنید.
با توجه کردن به مراقبت های بعد از عمل جراحی تومور گردن می توانید هم دوره نقاهت خود را کوتاه تر کنید و هم از بروز دوباره تومور جلوگیری نمایید و از همه مهمتر از آسیب دیدن محل جراحی خودداری نمایید. لازم به ذکر است که جراحی این ناحیه بسیار حساس است و نیاز به مراقبت زیادی دارد یعنی هم پزشک باید با دقت زیاد جراحی را انجام بدهد و هم بیمار باید به خوبی از خود مراقبت کند زیرا گردن ناحیه مهمی از بدن می باشد و نباید پس از عمل تحت فشار و ضربه و آسیب قرار بگیرد.(برای اطلاع از ارائه انواع خدمات توسط مجموعه تهران دیسک کلیک کنید)
این مطلب مفید بود؟
۰ / ۵. تعداد ۰