جراحی دیسک بیرون زده

خانه » جراحی دیسک بیرون زده
۰
(۰)

جراحی دیسک بیرون زده

دیسک ها در ستون فقرات همواره بافت های  منحصر به  فردی هستند که در بین  مهره ها قرار گرفته اند، نقش این بافت های غضروفی فراهم کردن انعطاف و حرکات طبیعی در ستون فقرات است. در دوران جوانی دیسک ها دارای کپسول سالم و محتوای آب نرمال هستند اما با افزایش سن آب دیسک ها کاهش پیدا می کند و دیوار بیرونی دیسک ها آسیب پذیر می شود.

بیشترین آسیبی که ممکن است دیسک ها با آنها مواجه شوند بیرون زدگی می باشد که در این حالت دیسک از محل خود خارج شده و مایع آن کم می شود در نتیجه فرد دچار کمر درد و پا درد می شود که اصولا با درمان های دارویی می توان آن را بهبود بخشید. جراحی دیسک بیرون زده برای افرادی مناسب است که دیسک آنها دچار پارگی زیاد شده و ساختار خود را از دست داده و با درمان های دیگر قابل بهبود نیست.

بیرون زدگی دیسک کمر چیست؟

دیسک کمر زمانی به وجود می آید که لایه سخت خارجی دیسک پاره می‌ شود و ماده داخلی آن خارج می گردد. این ماده که دیسک فقراتی هم نامیده می‌ شود همواره با جذب شوک ‌های وارده نقش بسیار مهمی در حمایت از ستون فقرات در مقابل حرکات ناگهانی و آسیب را ایفا می‌ کند. این بیماری برای افراد درد در ناحیه کمر و پاها را به همراه دارد و اگر به موقع مورد درمان قرار نگیرد ممکن است حتی باعث فلج شدن هم بشود.

بیرون زدگی دیسک کمر چندین نمونه دارد مثلا برخی افراد به صورت خفیف تر با این بیماری مواجه شده اند در نتیجه درد و ناراحتی کمتری را احساس می کنند ولی برخی افراد به صورت عمیق و شدید دچار بیرون زدگی دیسک شده اند و تنها نیاز به جراحی دارند تا درمان شوند. از نظر پزشکان متخصص اصلی ترین دلیل ایجاد این مشکل در ناحیه کمر فرسودگی دیسک ها می باشد که اصولا در اثر افزایش سن به وجود می آیند.

جراحی دیسک بیرون زده
جراحی دیسک بیرون زده

علائم و نشانه های بیرون زدگی دیسک کمر

بیرون زدگی دیسک کمر همواره با علائم و نشانه های متعددی خود را به نمایش می گذارد که این علائم در همه افراد یکسان نیستند یعنی برخی افراد چندین علائم را دارند و برای دیگر تنها با یک نشانه مواجه هستند که دلیل این موارد شدت بیرون زدگی دیسک است. از مهمترین علائم و نشانه های این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد شدید در ناحیه پشتی کمر که به پایین پا یا به سمت باسن تابیده می‌ شود.

احساس سوزش یا تورم در ناحیه تحتانی بدن.

ضعف عضلات، کاستی در حرکت و احساس خستگی.

اختلالات حسی مانند سوزش و سرخ شدگی در پایین پا.

اختلالات حافظه، تغییرات در الگوی خواب و افزایش استرس

درد و بی حسی در یک طرف بدن

درد در دست ‌و پاها

دردی که پس از فعالیت شدت پیدا می کند.

ضعف بی دلیل عضلات

سوزن سوزن شدن و خواب رفتن پاها

دردی که با نشستن و ایستادن زیاد می شود.

برای تأیید تشخیص و درمان مناسب، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید زیرا پزشک شما را به صورت دقیق مورد معاینه قرار می دهد تا از میزان بیرون زدگی مطلع شود و سپس درمان قطعی برای شما در نظر می گیرد.

بیرون زدگی دیسک کمر چگونه ایجاد می شود؟

بیرون زدگی دیسک کمر اغلب ناشی از فشار یا آسیب به دیسک های موجود بین مهره های فقرات است که باعث خروج مواد ژله‌ ای داخل دیسک و فشرده شدن عصب‌ ها می‌ شود. اما به صورت کلی دلایل اصلی بروز این بیماری موارد زیر هستند:

وزن بالا؛ مسلما افزایش وزن فشار زیادی به مهره های کمر وارد می کند و باعث بیرون زدگی آنها می شود.

شغل؛ افرادی که دارای شغل سنگین هستند و یا با خودرو سنگین رانندگی می کنند و همچنین افرادی شغلی پر تکرار دارند که اجسام سنگین باید جابه‌جا کنند بیشتر در معرض خطر هستند.

ژنتیک؛ برخی افراد به صورت ارثی در یک رده سنی مشخص دچار بیرون زدگی دیسک می شوند.

رانندگی دائمی؛ نشستن طولانی پشت خودرو و لرزش اتومبیل سبب فشار بر ستون فقرات می شود و به دیسک ها آسیب وارد می کند.

بی تحرکی؛ ورزش نکردن و نداشتن تحرک کافی باعث ضعف دیسک ها می شود.

سیگار کشیدن؛ پزشکان معتقد هستند که سیگار کشیدن نمی گذارد اکسیژن به خوبی به دیسک ها منتقل گردد.

جراحی دیسک بیرون زده

مراقبت های قبل از جراحی دیسک بیرون زده

قبل از انجام عمل جراحی دیسک بیرون زده باید به نکات متعددی توجه کنید تا بتوانید عمل موفقیت آمیز داشته باشید و با عوارض کمتری مواجه شوید. از مراقبت های قبل از عمل جراحی دیسک بیرون زده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دریافت مشاوره از جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات

انجام آزمایش های تصویر برداری

دو هفته قبل عمل باید مصرف دارو های رقیق کننده را قطع کرد.

مصرف سیگار را قطع کنید.

شب قبل عمل غذا نخورید.

قبل از عمل استحمام کنید.

در صورت داشتن استرس با پزشک در میان بگذارید.

در صورت داشتن حساسیت دارویی با پزشک مشورت کنید.

مراقبت های بعد از جراحی دیسک بیرون زده

مراقبت های بعد از عمل جراحی دیسک بیرون زده بیشترین تاثیر را در روند درمان و بهبود دارد مسلما هر چقدر که بیشتر مراقبت ها را جدی بگیرید سریع تر بهبود پیدا می کنید. از مراقبت های بعد از عمل جراحی دیسک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.

نشستن برای مدت طولانی بسیار مضر است.

از خم‌ شدن و کشش زیاد پرهیز کنید.

فیزیوتراپی را به موقع انجام بدهید.

حرکات سخت انجام ندهید.

خم نشوید

کمر را نچرخانید

ترجیحا فعالیت جنسی نداشته باشید

رانندگی نکنید.

الکل مصرف نکنید

داروی شل کننده مصرف نکنید

دارو های تجویز شده را به موقع مصرف کنید.

لازم به ذکر است که پس از عمل جراحی شما نباید مصرف سیگار و دخانیات داشته باشید. لازم به ذکر است که در صورت داشتن درد و ناراحتی و یا خونریزی زیاد حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا دچار مشکلات نشوید. با رعایت کردن مراقبت های بعد از عمل دیسک می توانید از بازگشت دوباره و یا آسیب دیدن بیشتر آن جلوگیری کنید.برای دریافت اطلاعات بیشتر جراحی دیسک بیرون زده از مجموعه تهران دیسک کلیک کنید.

 

این مطلب مفید بود؟

۰ / ۵. تعداد ۰

اینجا معجزه سلامتی اتفاق می افتد
لیست علاقه مندی ها
بلاگ
کلید اسکرول خودکار به بالا