اگر شما هم دچار درد دیسک کمر شده اید.و دیگر برایتان قابل تحمل نیست. ممکن است پزشک متخصص روش عمل دیسک با پلاتین را برای شما تجویز کند در ادامه درباره آن به گفتگو می نشینیم.
عمل دیسک کمر با پلاتین
ستون فقرات کمری سیستم پیچیده ای از استخوان ها، ماهیچه ها، غضروف ها و اعصاب است.که برای تحمل وزن بالاتنه و حرکت در جهات مختلف سازماندهی شده است. اما با افزایش سن و عوامل دیگر، دیسک کمر یا دیسکهای بین مهرهای نه تنها فرسوده می و کارایی قبلی خود را از دست میدهند، بلکه میتوانند در سنین پایینتر نیز به دلیل تأثیر منفی برخی عوامل تحت تأثیر قرار گیرند(علت دیسک کمر در جوانی) و باعث ایجاد بیماری هایی می شود.که روش های درمان مختلفی دارد. در این مطلب به روش عمل دیسک با پلاتین می پردازیم.
دیسک کمر چیست؟
مهره ها عناصر اصلی ستون فقرات هستند که ساختارهای استخوانی متشکل از چندین بخش به هم پیوسته هستند. بین بدنه های مهره ها تشکیلات غضروفی خاصی وجود دارد. دیسک های بین مهره ای ساختار خاصی دارند. تغییراتی در آنها به وجود می آید که اغلب باعث درد در قسمت های مختلف کمر و گردن می شود. یکی از این عوامل درد، پوکی استخوان و فتق دیسک است که امروزه برای بسیاری از افراد معضل بزرگی محسوب می شود.
پلاتین در ستون فقرات چیست؟
آن ها مواد تیتانیومی است که در عین استحکام بسیار سبک و کم وزن هستند.
وسیله گذاری یا عمل دیسک کمر با پلاتین درهر جای بدن از جمله ستون فقرات که نیاز به مقاومت و پایداری دارد استفاده می شود.

پلاتین گذاری دیسک کمر
در چه مواردی استفاده می شود؟
پلاتین معمولا برای ستون فقرات آسیب دیده و مهره های لغزنده، پا، کتف، دست، زانو و… استفاده می شود.
جراحی باز دیسک کمر با پلاتین
از انواع درمان دیسک کمر یک نوع جراحی باز است.که در موارد شدید و حاد، زمانی که درمان غیر تهاجمی (جراحی ستون فقرات با لیزر) بی اثر است، تجویز می شود. سازه های نصب شده از پلاتین با مقاومت بالا و از نظر بیولوژیکی خنثی ساخته شده اند، بنابراین، به عنوان یک قاعده، در هنگام جراحی قرار می گیرند.و برای همیشه در بدن بیمار باقی می مانند. تنها در موارد احتمالی مانند زمین خوردگی یا آسیب جدی مانند تصادف به دلیل نیاز به عمل دوم نیاز به برداشتن سازه فلزی یا جابه جایی و تعویض آن است.
برای چه مواردی عمل دیسک کمر با پلاتین انجام می شود؟
- انحراف مهره
- تنگی ستون فقرات
- کج شدن ستون فقرات (کیفوز)
- شکستگی مهره ها
- لغزندگی مهره های ستون فقرات
- جابه جایی مهره (اسپوندیلولیستزیس)
با چه روش هایی می توان ضرورت انجام عمل دیسک کمر با پلاتین را تشخیص داد؟
این بیماری باید زیر نظر متخصص ارتوپد صورت گیرد.که با این روش ها می توان تشخیص داد.
- مطالعات انتقال عصبی
- الکترومیوگرافی
- اشعه ایکس
- سی تی اسکن
- دیسکوگرافی
مراقبت بعد از عمل دیسک کمر با پلاتین
شاید فکر کنید پس از انجام جراحی دیسک کمر استراحت مطلق ضروری است. باید بگوییم خیر. شما این عمل را برای توانایی انجام کار های روتین و روزانه زندگی خود انجام داده پس استراحت مطلق بعد از عمل به هیچ عنوان توصیه نمی شود. اما تا زمان بهبودی کامل از نشستن، ایستادن، راه رفتن، بالا و پایین رفتن از پله ها، خم و راست شدن مداوم و کلیه فعالیت های سنگین خودداری کنید. همچنین استفاده از سرویس فرنگی نیز ضروری است.
بیهوشی عمل دیسک کمر
به دلیل ایجاد شکاف روی کمر و جایگذاری پلاتین باید بیهوشی کامل صورت گیرد.
نحوه خوابیدن بعد از عمل دیسک کمر با پلاتین
طرز خوابیدن باید به طوری باشد که کمر در حالت خمیده قرار نگیرد.و شما راحت باشید. همچنین خوابیدن به پهلو، طاق باز، در حالت خم شده به پشت، روی شکم مجاز است.
آیا می توان پلاتین را از کمر خارج کرد؟
خارج کردن پلاتین به هیچ عنوان توصیه نمی شود. مگر به تجویز پزشک زیرا دارای عوارض بسیاری خواهد بود
عوارض پلاتین در کمر
این عمل مانند هرجراحی دیگر مزیت های و معایبی دارد. که شامل موارد زیر می شود:
- حساسیت
- خطر عفونت
- ایجاد اختلال در تصویربرداری از کمر
- عود مجدد
سخن آخر
با توجه به مطالب گفته شده عمل دیسک کمر با پلاتین بسته به شرایط شما و تجویز بهترین جراح دیسک کمرمی تواند گزینه مناسبی برایتان باشد. جهت اطلاعات بیشتر مطالب مرتبط ما را در سایت مطالعه بفرمائید. و همچنین با اینستاگرام تهران دیسک همراه باشید.